Arnavutluk’ta Vatikan benzeri devlet kurmayı planlayan Bektaşi lideri konuştu: İsrail halkının kardeşiyim

Arnavutluk’ta Vatikan benzeri devlet kurmayı planlayan Bektaşi lideri konuştu: İsrail halkının kardeşiyim

Arnavutluk’taki Dünya Bektaşi Merkezinin lideri Edmond Brahimaj, İsrail halkını kardeşi olarak gördüğünü belirterek Tiran’da Vatikan benzeri devlet kurmak için hükümetten yasal düzenleme talep etti.

Arnavutluk’taki Dünya Bektaşi Merkezi lideri Edmond Brahimaj, İsrail’e yaptığı ziyaretleri hatırlatarak kendini İsrail halkının kardeşi olarak nitelendirdi. Brahimaj, İsrail'de gördüğü misafirperverlikten etkilendiğini ve ilişkileri geliştirmek istediğini belirtti.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama da geçtiğimiz ay ‘Bektaşi Tarikatı Egemen Devleti’ kurulacağını duyurmuştu.

Dünya Bektaşi Merkezi lideri Başdede Brahimaj, Arnavutluk’un başkenti Tiran’da Bektaşilerin merkezi olacak ‘Vatikan benzeri’ bir devlet kurmak istediğini söyledi.

Dünyanın dört bir yanındaki Bektaşileri temsil etmek istediğini belirten Brahimaj, “Bu planın uygulanmasına ilişkin farklı stratejiler geliştiriyoruz. Ancak öncelikle Arnavutluk hükümetinin statümüzü değiştiren bir yasa çıkarması gerekiyor” dedi.

Ülkedeki 2,4 milyonluk nüfusun yaklaşık 115 bini Bektaşi olarak kayıtlarda yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN