Türkiye gece yarısı beşik gibi sallandı! Prof. Dr. Ercan'dan uyarı: Daha büyük bir depremin habercisi olabilir mi?

Türkiye gece yarısı beşik gibi sallandı! Prof. Dr. Ercan'dan uyarı: Daha büyük bir depremin habercisi olabilir mi?

Gece saatlerinde meydana gelen deprem herkesin içine korku salarken, Prof. Dr. Ercan’dan uyarı geldi. Bu deprem daha büyük bir depremin habercisi olabilir mi? İşte, Prof. Dr. Ercan’ın görüşleri…

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde, gece saat 00.05'te 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamalara göre, sarsıntı 7 kilometre derinlikte gerçekleşti. Bu gelişme, bölgedeki depremsellik durumunu yeniden gündeme getirdi.

AFAD AÇIKLAMASI VE HASAR DURUMU

Elazığ Valiliği, deprem sonrası resmi sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Sivrice ilçemizde saat 00.05'te 4,4 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Meydana gelen deprem sonrasında saat 00.16 itibarıyla ilimizdeki AFAD ve 112 ihbar hatlarına herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır. Bütün birimlerimiz depremin ilimizdeki etkilerini yakından takip etmektedir," ifadelerine yer verdi. Bu açıklama, halkın rahatlamasına katkı sağladı.

prof-dr-ercan-elazig-depremi-1.jpg

PROF. DR. ERCAN’DAN DEĞERLENDİRME

Söz konusu deprem hakkında Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya üzerinden bir değerlendirme yaptı. Prof. Dr. Ercan, "Bu küçük deprem, 2023 depreminin olağan bir artçısıdır. Daha büyük bir deprem olursa şaşırırım," ifadelerini kullandı. Ercan, sağlam zeminlerde yapıların inşa edilmesinin önemine de dikkat çekti.

prof-dr-ercan-elazig-depremi-2.jpg

Prof. Dr. Ercan'ın açıklaması şu şekildeydi: "Elazığ-Sivrice-Kavakköy’de 2024.10.15 00:05'te 6 km odakta M4,4 büyüklüğünde olan küçük deprem 2023 depreminin olağan bir artçısıdır. Daha büyük bir deprem olursa şaşırırım. Sağlam yerde sağlam yapı tek çözüm."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN