Soğuk hava dalgası kapıda: Sıcaklıklar 7 derece birden düşecek

Soğuk hava dalgası kapıda: Sıcaklıklar 7 derece birden düşecek

Ülkemiz, yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına girmeye hazırlanıyor. Rusya üzerinden gelen soğuk hava kütlesi, Türkiye'nin genelinde sıcaklıkların düşmesine neden olacak. Salı günü yaşanacak kısa süreli bir ısınmanın ardından, perşembe günü itibarıyla soğuk hava dalgası kendini hissettirecek. Özellikle iç kesimlerde sıcaklıkların önemli ölçüde düşmesi bekleniyor.

Ülkemiz, perşembe gününden itibaren Rusya üzerinden gelecek olan soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek. Meteoroloji uzmanları, özellikle Karadeniz Bölgesi'nde sel riski konusunda uyarıda bulunuyor. Çarşamba öğleden sonra Rusya üzerinden gelecek soğuk hava dalgasıyla birlikte sıcaklıklar 7-8 derece düşecek. Özellikle perşembe ve cuma günleri soğuk havanın etkisi daha fazla hissedilecek. İstanbul'da salı günü 21 derece olan sıcaklıkların perşembe günü 10-11 dereceye kadar düşecek.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Perşembe ve cuma günleri için uyarıda bulunan NTV Meteoroloji editörü Dilek Çalışkan, "İstanbul ve Ankara gibi birçok kentin Ekim ayı ortalama sıcaklığı 20 derece. Ege ve Akdeniz'de hava sıcaklığı hala 28'lere kadar çıkıyor. Çarşamba öğleden sonra Rusya üzerinden soğuk hava dalgası gelecek. Sıcaklıklar 7-8 derece daha düşük olacak. Perşembe ve cuma bu soğuk havayı daha fazla hissedeceğiz. İstanbul salı günü 21 ama perşembe günü hissedilen sıcaklık 10-11 derece." değerlendirmesinde bulundu.

KARADENİZ'DE SEL TEHLİKESİ

Sıcaklıkların düştüğü Karadeniz Bölgesi için sel uyarısında bulunan Çalışkan, yüksek kesimlerde ise kar beklendiğini söyledi. Çalışkan, "Bu soğuk hava kar yağışı getirecek. Sinop, Samsun, Kastamonu, Ordu, Giresun, Rize gibi rakımı 1300'lerdeki yerlerde kar yağışı bekliyoruz. Özellikle Karadeniz sahillerinde Sinop'tan Rize'ye kadar uzanan o hat boyunca yapışlar şiddetli olacak sel tehlikesi var." dedi.

Sıcaklıkların gelecek hafta mevsim normallerinde olması bekleniyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

15 EKİM SALI GÜNÜ

haritatahmingun2.png

16 EKİM ÇARŞAMBA GÜNÜ

haritatahmingun3.png

17 EKİM PERŞEMBE GÜNÜ

haritatahmingun4.png

18 EKİM CUMA GÜNÜ

haritatahmingun5.png

19 EKİM CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN