Yemen'de sel felaketi: 86 ölü, 33 bin aile zor durumda

Yemen'de sel felaketi: 86 ölü, 33 bin aile zor durumda

Yemen'in batısında yaşanan yoğun yağışlar sonucu meydana gelen sel felaketinde 86 kişi hayatını kaybetti, 33 binden fazla aile zarar gördü. Felaketin etkileri, yerinden edilmiş kamplardaki sakinleri de ağır şekilde vurdu.

Yemen'in Hudeyde, Hacce ve Rima kentlerinde meydana gelen yoğun yağışlar büyük bir sel felaketine yol açtı. Sel sonucu 86 kişi hayatını kaybetti ve 33 binden fazla aile etkilendi.

SEL FELAKETİNDE ÖLÜ SAYISI 86 OLDU

Husilere bağlı SABA haber ajansına göre, Hudeyde, Hacce, Rima kentlerinde Sel Felaketinin Hasarlarını Belirleme ve Düzeltme Komitesi Başkanı Hüseyin Makbuli, sözde Yemen hükümeti Başbakanı Ahmed Galib er-Rahvi'ye söz konusu üç kentte sel nedeniyle ortaya çıkan hasara ilişkin rapor sundu.

Raporda, söz konusu 3 kentte meydana gelen sel felaketinde ölenlerin sayısının 86 olduğu, 33 bin 123 ailenin kısmen veya tamamen zarar gördüğü aktarıldı.

Yemen'de ağustos ayının başından bu yana, etkili olan şiddetli yağmurlar, onlarca kişinin ölümüne ve başta yerinden edilmiş kamplarda yaşayanlar olmak üzere çok sayıda bölge sakininin zarar görmesine yol açtı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN