CHP'li İnan Akgün Alp'ten Kültür ve Turizm Bakanı'na dört soru: Muhtaç aylıkları kesilen vatandaşları Meclis'e taşıdı

CHP'li İnan Akgün Alp'ten Kültür ve Turizm Bakanı'na dört soru: Muhtaç aylıkları kesilen vatandaşları Meclis'e taşıdı

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, muhtaç aylığı kesilen vatandaşların yaşadığı mağduriyetleri Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a sordu. Sigortalı işte çalışan çocukları veya miras kalan hisseli mülkleri olan vatandaşların muhtaç aylıklarının kesildiğini belirten Akgün Alp, bu durumun vatandaşları zor durumda bıraktığını vurguladı.

CHP Kars Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi İnan Akgün Alp, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) bir soru önergesi sundu. Akgün Alp, vatandaşların muhtaç aylığı almasıyla ilgili yaşanan mağduriyetlere dikkat çekerek, bu konuda çözüm üretilmesi gerektiğini vurguladı.

Akgün Alp'in önergesinde, muhtaç aylığı alan vatandaşların sigortalı bir işte çalışan çocukları veya ailelerinden miras kalan hisseli tarla, ev gibi gayrimenkulleri nedeniyle aylıklarının kesilmesinin yarattığı sorunlar ele alındı. CHP’li vekil, bu durumun yurttaşları zor durumda bıraktığını belirterek, her bireyin kendi gelir durumu üzerinden değerlendirilmesi gerektiğini savundu.

Özellikle Kars ili üzerinden örnekler veren Akgün Alp, Kültür ve Turizm Bakanı'na şu soruları yöneltti:

  • Kars İlinde muhtaç aylığı alan kaç yurttaşımız vardır?
  • Başvurusu olup veya öncesinde muhtaç aylığı aldığı halde yukarıda bahsedilen durumlar nedeniyle aylığı kesilmiş kaç yurttaşımız vardır?
  • Aylığı kesilen kişilerin bireysel olarak bir geliri var mıdır?
  • Bu durum araştırılarak çözüm üretilmesi düşünülmekte midir?

Akgün Alp, önergesinde ayrıca, çocukları sigortalı bir işte çalışan vatandaşların, çocuklarına bağımlı hale geldiğini ve bu durumun yoksulluk sorununu çözmediğini vurguladı. Bu bağlamda, mevcut yasal düzenlemelerin gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN