X, Hamaney'in İbranice hesabını askıya aldı

X, Hamaney'in İbranice hesabını askıya aldı

Sosyal medya platformu X, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney’in açtığı İbranice hesabı askıya aldı.

İran’ın dini lideri Ali Hamaney'in, İbranice dilindeki X (eski adıyla Twitter) hesabı askıya alındı. X platformuna giriş yapmaya çalışan kullanıcılar, "Hesap askıya alındı. X, X kurallarını ihlal eden hesapları askıya alır." mesajıyla karşılaştı. Hamaney'in Farsça, Türkçe, İngilizce, Urduca, İspanyolca gibi farklı dillerdeki hesapları hâlâ aktif durumda.

Geçtiğimiz günlerde Hamaney adına İbranice bir X hesabı açılmış ve burada Hamaney’in bir konuşmasından alıntılanan bir mesaj paylaşılmıştı. Bu mesajda Hamaney, "Siyonist rejimin İran'a karşı hesap hatası var. Bu bozulmalı. İran'ın gücünü, kabiliyetini ve iradesini hala tam olarak anlayamadılar. Bunu onlara anlatmamız lazım." ifadelerine yer vermişti. Bu paylaşım, İsrail devlet televizyonu KAN ve diğer İsrail medya kuruluşları tarafından geniş bir şekilde yankı bulmuştu.

X veya Hamaney’in ofisinden bu gelişmeye ilişkin herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Ancak Hamaney’in hesaplarının daha önce de X tarafından birkaç kez geçici olarak askıya alındığı biliniyor. ABD merkezli platform, Hamaney’in özellikle İsrail ve ABD'yi hedef alan bazı sert açıklamalarına bağlı olarak İran liderinin hesaplarını belirli dönemlerde kısıtlamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN