Eskişehir'de bir dünya klasiği “Kafkas Tebeşir Dairesi”

Eskişehir'de bir dünya klasiği “Kafkas Tebeşir Dairesi”

Dünyanın farklı ülkelerinde sayısız kez sahnelenen ve bir tiyatro klasiği olarak nitelendirilen "Kafkas Tebeşir Dairesi" Aralık ayında Eskişehir’de seyirci ile buluşacak.

2024- 2025 tiyatro Sezonuna Genel Sanat Yönetmeni Hakkı Kuş yönetiminde etkileyici bir başlangıç yapan Eskişehir Şehir Tiyatroları, dünya tiyatrosuna birbirinden değerli sahne metinleri kazandıran Alman şair ve tiyatro yazarı “Bertolt Brecht"in en etkili oyunları arasında sayılan “Kafkas Tebeşir Dairesi”nin provalarına başladı. Oyun aynı zamanda Şehir Tiyatrolarında sahnelenen ilk Bertolt Brecht oyunu olması açısından da önem taşıyor.

Can Yücel’in çevirisi ile Türkçemize kazandırılan oyunun yönetmenliğini, önceki yıllarda Şehir Tiyatrolarında farklı oyunlar da yönetmiş olan, kariyerinin çeşitli aşamalarında sahnelediği Brecht oyunları ile adından söz ettiren ödüllü yönetmen Ümit Aydoğdu üstleniyor.

Kostüm tasarımını Tülay Kale’nin ışık tasarımını ise Soner Erdoğmuş’un gerçekleştireceği oyun, Savaşın yıkıcı sonuçlarının, halkları nasıl etkilediğini çarpıcı bir hikâye ile anlatırken, adalet, mülkiyet, emek, vicdan gibi kavramların anlamlarını masalsı bir dille yeniden sorguluyor.

Geçtiğimiz hafta sonu okuma provalarına başlanan “Kafkas Tebeşir Dairesi”, Aralık ayı içerisinde prömiyerini gerçekleştirecek ve sezon boyunca Şehir Tiyatroları sahnelerinde seyircisi ile buluşmaya devam edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN