Pakistan’da sel altı can aldı

Pakistan’da sel altı can aldı

Son günlerde aşırı yağışların etkisi altında olan Pakistan’ın Lahor kentinde altı kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Muson yağmurlarıyla mücadele eden Pakistan’ın Pencap eyaletine bağlı Lahor şehrinde dün 3 saatte metrekareye 350 milimetre yağış düşmesiyle kentte son 44 yılın yağış rekoru görüldü. Eyalet yetkilileri, altı kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

yeni-proje-4-002.jpg

‘YAĞIŞLAR SÜRECEK’

Şehirde yollar, evler ve hastaneler sular altında kaldı. Rekor yağış nedeniyle Allama İkbal Uluslararası Havalimanı’ndaki bazı uçuşlarda da gecikmeler yaşandı. Yetkililer, önümüzdeki birkaç gün daha fazla yağmur beklendiğini belirterek nehir taşkınları konusunda uyarıda bulundu.

Muson yağmurlarının yol açtığı sel nedeniyle Hayber Pakhtunkhwa eyaletinde de can kaybı artıyor. Eyaletin afet yönetim ajansı sözcüsü Anwar Shehzad, son üç gündür devam eden yağmur ve sellerde hayatını kaybedenlerin sayısının 12’si çocuk olmak üzere 24’e yükseldiğini duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN