O'Neill Kuzey İrlanda'nın ilk milliyetçi lideri oldu

O'Neill Kuzey İrlanda'nın ilk milliyetçi lideri oldu

Kuzey İrlanda’nın Sinn Feinn partisinin liderliğine Michelle O’Neill getirildi. O’Neil Bu göreve gelen ilk milliyetçi lider oldu. O'Neill sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bugünü tarihi bir gün olarak belirtirken, 'birlik içinde çalışmaya kararlı olduğunu' ifade etti.

AFP'de yer alan habere göre, Michelle O'Neill bugün, Kuzey İrlanda’nın Sinn Feinn partisinin liderliğine getirildi. O’Neil Bu göreve gelen ilk milliyetçi lider oldu.

O'Neill sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün gelecek için tarihi bir gün. Bu karar, işçilere ve ailelere fayda sağlamak için birlikte çalışmak ve çocuklarımızın, torunlarımızın hayallerine ve hedeflerine ulaşabilmelerini sağlayacak yeni fırsatlar yaratmakla ilgilidir. Herkes için olumlu değişime öncülük etmeye ve toplumumuzu saygı, işbirliği ve eşitlik ruhuyla ilerletmek için birlikte çalışmaya kararlıyım" ifadesini kullandı.

Sinn Fein partisinin eski başkanı Mary Lou McDonald bu hafta yaptığı açıklamada, "Unutmayın, bölünmenin kendisi, bu devletin kuruluşu, yerleşik ve kalıcı bir sendikacı (İngiltere yanlısı) çoğunluk yaratmaya dayanıyordu. O gün geride kaldı" diyerek, Belfast'taki O'Neill ve bir sonraki seçimde Dublin'de potansiyel olarak Sinn Fein liderliğindeki bir hükümetle bunun "bölünmeyi sona erdiren yeni bir anayasal muafiyete" yol açabileceğini ekledi.

47 yaşındaki O'Neill, kısa vadede bütçe kısıtlamalarının giderilmesi ve Kuzey İrlanda'da yaygın endüstriyel anlaşmazlıklara yol açan kamu hizmetlerinin çökmesi gibi acil bir sorunla karşı karşıya.

Pazartesi günü "herkesin birinci bakanı" olma sözü veren O'Neill, meclisin yeniden kurulmasını "iyimserlik günü" olarak nitelendirdi ve sorunların çözümü için ortak çaba gösterilmesi çağrısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN