Mısır'da 32 devlet şirketinin hisseleri satışta

Mısır'da 32 devlet şirketinin hisseleri satışta

Mısır Başbakanı Mustafa Madbuli, özel sektörü canlandırmak amacıyla 1,9 milyar dolar değerindeki devlet varlıklarını satmak için sözleşmeler imzaladığını duyurdu. Döviz rezervlerini desteklemek için hayati önem taşıyan sözleşmeler, IMF'nin 3 milyar dolarlık kredi programı kapsamındaki bazı ekonomik reformları mümkün kılacak. Mısır hükümeti, toplamda 32 devlet şirketi hissesini satmayı planlıyor.

Mısır Başbakanı Mustafa Madbuli'nin 1,9 milyar dolarlık devlet varlıklarını satmak için imzalandığını duyurduğu sözleşmeler, Mısır lirası üzerindeki baskıyı hafifletmek, döviz rezervlerini desteklemek ve 3 milyar dolarlık IMF kredi programı kapsamındaki bazı ekonomik reformları mümkün kılmak için hayati önem taşıyor.

Yeni sözleşmelerle devlete ait iletişim şirketi Telecom Egypt'in hisseleri satılırken, Abu Dabi'nin varlık fonu ADQ da üç petrol ve petrokimya sektörü şirketindeki azınlık hisselerini 800 milyon dolara aldı. Başbakan Madbuli, Mısır ekonomik krizle boğuşmaya devam ederken, hükümetin hisselerini satacağı 32 devlet şirketinden oluşan listenin dörtte birinin tamamladığını açıkladı.

RUSYA'NIN UKRAYNA'YI İŞGALİ, MISIR'I AÇ BIRAKTI

Dünyanın en büyük buğday ithalatçıları arasında yer alan Mısır'ın ekonomisi, Rusya'nın geçen yıl dünyanın en büyük buğday ihracatçılarından biri olan Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana darbe aldı.

Al Jazeera'da yer alan habere göre, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden bu yana, Mısır'ın para birimi neredeyse yarı yarıya değer kaybetti, bu da yabancı yatırımcıları Mısır hazine piyasalarından 20 milyar dolardan fazla çekmeye sevk etti ve enflasyon rekor seviyelere ulaştı. Resmi rakamlara göre, Mısır'ın 105 milyonluk nüfusunun yaklaşık üçte biri yoksulluk içinde yaşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN