Kuzey Kore yıllar sonra turistlere kapılarını açıyor! Resmi olarak onaylandı: Peki kimler gidebilecek?

Kuzey Kore yıllar sonra turistlere kapılarını açıyor! Resmi olarak onaylandı: Peki kimler gidebilecek?

Kuzey Kore, yıllar sonra turistlere kapılarını açıyor! Resmi olarak onaylandı: Peki Kuzey Kore'ye kimler gidebilecek? İşte ayrıntılar...

Çin merkezli en az iki turizm şirketi, Kuzey Kore'nin turizm sektörünü yeniden açacağına dair duyurular yaptı. Şanghay merkezli bir tur şirketi, sosyal medya aracılığıyla, şu anda sadece Samjiyon şehrinin turizme açıldığını ve gelecekte Pyongyang ile diğer şehirlerin de turistlere kapılarını açmasının beklendiğini açıkladı.

North Korea Stokes Arms Concerns by Sending a Rare Delegation to Iran - Bloomberg

Kovid-19 pandemisinin başlangıcıyla birlikte Kuzey Kore, sınırlarını tamamen kapatmıştı. Ancak Temmuz 2023’te Çin ve Rusya’dan gelen resmi heyetlerin ülkeye girişiyle başlayan kısıtlamaların gevşetilmesi süreci, Ağustos ayında yurt dışında yaşayan Kuzey Kore vatandaşlarının ülkeye dönmesine izin verilmesiyle devam etti. Bu gelişmeler, Kuzey Kore’nin turizm sektöründe adım adım normalleşme sürecine geçtiğini gösteriyor.

Rusya ile güçlü ilişkiler sayesinde, Kuzey Kore 2024 yılı başında Rus turistlerin ülkeye girişine izin vereceğini açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN