Gazze'ye ilaç ve malzeme yardımı: 5 tır ilaç ve tıbbi malzeme gönderildi

Gazze'ye ilaç ve malzeme yardımı: 5 tır ilaç ve tıbbi malzeme gönderildi

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nde süregelen sağlık kriziyle başa çıkmak amacıyla 5 tır ilaç ve tıbbi malzeme gönderdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'ndeki sağlık durumunu iyileştirmek için kritik bir adım attı. Bölgedeki sağlık tesislerinin yaşadığı malzeme eksikliğine çözüm bulmak amacıyla 5 tır ilaç ve tıbbi malzeme gönderdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bakanlığın Nablus'taki merkez depolarından 18 Eylül'de yola çıkan tırların Gazze'ye ulaştığı belirtildi.

Sağlık Bakanı Macid Ebu Ramazan, Gazze Şeridi'ne saldırıların başlamasından bu yana ilk defa Gazze'ye ilaç gönderebildiklerini ifade etti.

aa-picture-20240920-35693332.jpg

TIBBİ MALZEMELER GAZZE'DEKİ HASTANELERE DAĞITILACAK

İlerleyen günlerde 5 tırın daha gönderileceğini kaydeden Ebu Ramazan, ilaç ve tıbbi malzemelerin, yaralı ve hastaların acil tıbbi ihtiyaçlarını karşılamak üzere Gazze'deki hastanelere dağıtılacağını dile getirdi.

Ebu Ramazan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Başbakan Muhammed Mustafa'nın talimatları doğrultusunda güneydeki kentlerin (Gazze Şeridi) sağlık ihtiyaçlarının karşılanması için gönderilen tırların içinde ilaç, antibiyotik, diyaliz malzemeleri ile acil servis ve ameliyathanelerde kullanılacak tıbbi sarf malzemelerinin bulunduğunu aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN