Lübnan'da İsrail'in patlattığı çağrı cihazlarını satmıştı! Cristiana'ya gizli servisten koruma

Lübnan'da İsrail'in patlattığı çağrı cihazlarını satmıştı! Cristiana'ya gizli servisten koruma

Lübnan'da patlatılan çağrı cihazlarını sattığı ortaya çıkan Macar firması BAC Consulting KFT'nin (BAC Danışmanlık Ltd) Üst Yöneticisi (CEO) Cristiana Barsony Arcidiacono'nun annesi, kızının "tehditler" aldığını ve Macar "gizli servislerinin koruması altında" olduğunu açıkladı. Arcidiacono'nun annesi, kızının "sadece aracı" olduğunu söyledi.

7 Ekim'de başlayan İsrail-Hamas çatışmalarının ardından tansiyonun yükseldiği bir diğer nokta İsrail-Lübnan hattı oldu. İsrail ile Lübnan'daki Hizbullah arasındaki gerilim, İsrail'in Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarına düzenlediği saldırıyla yeni bir boyut kazandı. Dün akşam saatlerine doğru İsrail'in ikinci siber saldırısının arından gözler yeniden Lübnan'a çevrildi.

Lübnan'da patlatılan çağrı cihazlarını sattığı ortaya çıkan Macar firması BAC Consulting KFT'nin (BAC Danışmanlık Ltd) Üst Yöneticisi (CEO) Cristiana Barsony Arcidiacono'nun annesi, kızının "tehditler" almasının ardından Macar "gizli servislerinin koruması altında" olduğunu açıkladı.

Anne Beatrix Barsony Arcidiacono, Associated Press'e (AP) yaptığı açıklamada, Lübnan'da çağrı cihazlarının patlamasının ardından kızının "tehditler" aldığını kaydetti. Anne Arcidiacono, Lübnan'da patlatılan çağrı cihazlarını sattığı ortaya çıkan Macar firması BAC Consulting KFT'nin CEO'su Cristiana Barsony Arcidiacono'nun gelen tehditlerin ardından "Macaristan gizli servisleri tarafından korunan güvenli bir yere" gittiğini söyledi.

Macar yetkililerin kızı Cristiana'ya medyaya konuşmaması yönünde tavsiyede bulunduğunu aktaran anne, kızının çağrı cihazlarının patlatılmasında rolü olmadığını, sadece "aracı" olduğunu söyledi.

'O HİÇBİR ŞEKİLDE BU İŞE KARIŞMADI'

Beatrix Barsony Arcidiacono, "O, hiçbir şekilde bu işe karışmadı, sadece aracıydı. Mallar Budapeşte'den geçmedi, Macaristan'da üretilmedi" diye konuştu.

Anne Arcidiacono, kızının Sicilya Adası'nda doğduğunu, lisans eğitimini Katanya Üniversitesi'nde aldığını ve sonra İngiltere'nin başkenti Londra'ya doktora yapmaya gittiğini belirtti.

Arcidiacono, ayrıca kızı Cristiana'nın büyükannesine bakmak için 2016'da Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye taşınmadan önce Fransa'nın başkenti Paris ve Avusturya'nın başkenti Viyana'da çalıştığını anlattı.

Sosyal iş ağı platformu LinkedIn'deki hesabında, doktorasını University College London'da (UCL) yaptığı görülen Cristiana Barsony Arcidiacono, bu hesaba göre, UCL'de emekli fizik profesörü Akos Köver ile çalışmalar yürüttü.

'DİĞER FAALİYETLERDEN HABERDAR DEĞİLDİM'

Akos Köver, konu hakkında AP'ye yaptığı açıklamada, onunla ortak makaleler yayımladıklarını belirterek "Cristiana'nın diğer faaliyetlerinden haberdar değilim" dedi.

Patlayan çağrı cihazlarının Lübnan'a tedarik edilmesinde rol alan ve İsrail istihbaratı Mossad için çalıştığı iddia edilen Macaristan uyruklu Cristiana'nın Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Eğitim, Görsel-İşitsel ve Kültür Yürütme Ajansında (EACEA) 2021-2023'te "harici uzman" olarak danışmanlık görevi yaptığı ortaya çıkmıştı.

Cristiana, ABD merkezli NBC kanalına yaptığı açıklamada, Lübnan’da patlatılan çağrı cihazlarını sattığı ortaya çıkan Macar firması BAC Consulting KFT’de çalıştığını ve firmanın Lübnan'a binlerce çağrı cihazının tedarik edilmesinde bir "aracı" olduğunu kabul etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN