Kuveyt’te F-18 savaş uçağı düştü: Pilot hayatını hayatını kaybetti

Kuveyt’te F-18 savaş uçağı düştü: Pilot hayatını hayatını kaybetti

Kuveyt ordusuna ait bir savaş uçağı, eğitim uçuşu sırasında ülkenin kuzeyinde düştü. Olayda pilotun yaşamını yitirdiği bildirildi.

Kuveyt ordusu, bir savaş uçağının eğitim uçuşu sırasında ülkenin kuzey bölgesinde düştüğünü açıkladı. Kazada pilotun hayatını kaybetmesi, ülke genelinde derin bir üzüntüye neden oldu. Olayın nedenine ilişkin soruşturma başlatılırken, askeri yetkililer düşüşle ilgili daha fazla bilgi vermeye çalışıyor.

Kuveyt Savunma Bakanlığı Sözcüsü Casim es-Sakr, X hesabından yaptığı açıklamada, "Kuveyt Hava Kuvvetleri'ne ait F-18 tipi savaş uçağının düştüğünü ve pilotunun öldüğünü" ifade etti.

Sakr, kazanın, pilotun öğleden sonra ülkenin kuzeyinde bir eğitim uçuşu gerçekleştirdiği sırada meydana geldiğini kaydetti.

EĞİTİM UÇUŞU SIRASINDA MEYDANA GELEN KAZA

Kuveyt Savunma Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre, pilot, rutin bir eğitim uçuşu gerçekleştirmekteydi. Eğitim uçuşlarının, pilotların yeteneklerini geliştirmek ve askeri hazırlığı artırmak amacıyla düzenlendiği belirtildi. Olayın meydana geldiği bölge, hava kuvvetleri tarafından sıkça kullanılan bir eğitim alanı olarak tanımlandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN