Japonya’daki 7.1 büyüklüğünde deprem: Yaralı sayısı 13’e yükseldi

Japonya’daki 7.1 büyüklüğünde deprem: Yaralı sayısı 13’e yükseldi

Japonya'da 7.1 büyüklüğündeki depremde 13 kişi yaralandı. Deprem nedeniyle Japonya Başbakanı Fumio Kishida, Orta Asya gezisini iptal etti. Japonya Meteoroloji Ajansı, Nankai Çukuru'nda yeni bir büyük deprem olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Hasar tespit çalışmaları sürerken, tsunami uyarısı da yapıldı.

Japonya'da dün meydana gelen 7.1 büyüklüğündeki depremin ardından yaralı sayısı 13'e yükseldi. Japonya Başbakanı Fumio Kishida, “aşırı şiddetli deprem” uyarısının ardından Orta Asya gezisini iptal ettiğini açıkladı.

Japonya İçişleri ve Haberleşme Bakanlığı Yangın ve Afet Yönetim Dairesi’nden edinilen bilgilere göre, Miyazaki, Kagoshima ve Kumamoto eyaletlerinde yaşayan 13 kişinin sarsıntı sırasında yaralandığı bildirildi.

Ayrıca, otoyol ve evlerde maddi hasar meydana geldiği bildirildi. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor.Japonya Başbakanı Fumio Kishida ise, bugün yaptığı açıklamada önceden planlanan Orta Asya gezisini deprem nedeniyle iptal ettiğini duyurdu.

Japonya Meteoroloji Ajansı’nın (JMA) dün yayınladığı “aşırı şiddetli deprem (MegaQuake)” uyarısına atıfta bulunan Kishida, “Bu uyarı ilk kez yayınlandığından insanların endişeli hissedeceklerini düşünüyorum. Dünkü deprem sonrasındaki çalışmaların ve muhtemel yeni depreme dair hazırlıkların yolunda gittiğinden emin olmak için önümüzdeki bir hafta boyunca ülkede kalmaya karar verdim" ifadelerini kullandı. "Sonuç olarak, Orta Asya ve Moğolistan’a yapmayı planladığım ziyareti iptal etmeye karar verdim" dedi.

NE OLMUŞTU?

Dün Japonya’da merkez üssü Hyuga-nada Denizi açıkları olan 7.1 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, JMA sarsıntının yerel saat ile 16:43’te 30 kilometre derinlikte kaydedildiğini duyurmuştu.

Miyazaki, Kochi, Oita, Kagoshima ve Ehime eyaletleri için tsunami uyarısı yapılmış ve 1 metreye ulaşan dalgalar öngörülmüştü. Sarsıntı nedeniyle ulaşımda gecikmeler yaşanırken, kıyı bölgelerde yaşayanlara üst katlara çıkmaları tavsiye edilmişti.

Depremin ardından, Pasifik Okyanusu kıyısındaki Nankai Çukuru'nda yeni bir büyük sarsıntı olabileceği yönünde uyarı yapıldı. Deprem uzmanı Profesör Naoshi Hirata, bu bölgede büyük bir depremin olasılığının normalden birkaç kat daha yüksek olduğunu ifade etti ve halkın hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN