Trabzon sele teslim: Hastaneyi su bastı, yollar göle döndü, karayolu trafiğe kapandı...

Trabzon'un Arsin, Araklı ve Sürmene ilçelerinde etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle sel felaketi yaşandı. Yollar sular altında kaldı, binalar hasar gördü ve heyelanlar meydana geldi. Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi'ni de su bastı. Mağdur olan hastalar tahliye edildi. Selde kaybolan 1 kişi ise aranıyor. AFAD, DSİ ve belediye ekipleri, bölgede arama kurtarma çalışmaları ve hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.

Trabzon'da etkili olan sağanak yağış, kısa sürede sel felaketine dönüştü. Özellikle Arsin, Araklı ve Sürmene ilçelerinde yaşanan sel baskınları, hayatı olumsuz etkiledi. Taşkınlar nedeniyle yollar ulaşıma kapandı, ev ve iş yerleri su altında kaldı. Bazı bölgelerde heyelanlar meydana gelirken, bazı yollarda çökmeler yaşandı. AFAD, DSİ ve belediye ekipleri, bölgede canla başa çalışarak vatandaşlara yardım ediyor. Hasar tespit çalışmaları devam ederken, selin yol açtığı ekonomik kayıpların büyük olduğu tahmin ediliyor.

10081376.jpg

DSİ, AFAD ve Belediye gibi ilgili kurumların ekipleri, iş makineleri yardımıyla sorun yaşanan bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.

10081529.jpg

Arsin Belediye Başkanı Hamza Bilgin, ekiplerle sahada olduğunu belirterek, "Ekiplerimiz müdahale etmeye çalışıyor. Ama çok yoğun bir yağmur yağdı, halen de devam ediyor" dedi.

10080402.jpg

"CAN KAYBI YOK"

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, saat 16.00 civarında başlayan sağanağın Araklı, Arsin ve Sürmene ilçelerinde etkili olduğunu söyledi.

Su baskınları meydana geldiğini belirten Yıldırım, "Can ve mal kaybımız Allah'a şükürler olsun yok ama yolda kalanlar var çünkü oralar işlek yollar. Gerek yaylalardan gelenler, gerekse kırsal mahallelerden gelen insanlar o yollarda kaldılar, onları kurtarmaya çalışıyoruz. Bütün ekiplerimiz benimle birlikte hep beraber olay yerindeyiz" dedi.

10080923.jpg

Yol açma çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Yıldırım, "Açana kadar da devam edeceğiz. Valilikten bilgilendirmesini yaptık, vatandaşlarımızı o tarafa doğru yola çıkmamaları konusunda da özellikle uyardık. İnşallah salimen yolda kalanları da kurtarıp herkesin evine ulaşmasını temin edeceğiz. Bütün ekiplerimiz çalışıyor şu anda" diye konuştu.

10081385.jpg

Öte yandan ilçe merkezinde bazı yerlerde elektrik kesintisi meydana geldi.

İş yerlerini su basan vatandaşlar, suyu tahliye etmeye çalışıyor. Ekipler, tıkanan rögarların açılması için de çalışmalarını sürdürüyor.

10081387.jpg

HASTANEYİ SU BASTI

Araklı ilçesinde sağanağın ardından Özgen Mahallesi'ndeki Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi'ni de su bastı.

UMKE ve AFAD ekipleri 38 hasta ve 30 personeli, Acil Servis girişinden tahliye etti. Öncelikle Yoğun Bakım Ünitesindeki hastalar sedye ile arazi aracına alındı, ardından da ambulanslarla civardaki hastanelere sevk edildi.

as.jpg

SELDE 1 KİŞİ KAYIP

Sürmene ilçesinin Çavuşlu mahallesinde ise Ali Kemal Demir isimli bir vatandaş selde zarar gören mahalle halkının yardım etmek için evden çıkarken bir daha eve dönmedi. Şahsı bulmak için arama çalışmaları başlatıldı.

10082172.jpg

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, sel bölgelerindeki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, "Bir yavrumuz risk altındaydı. Onu kurtardık. Hayati tehlikesi yok, kırıkları var. Biraz toprak altında kalmış. Sürmene’de de bir vatandaşımız ile henüz netleşmeyen bir haber var. İnşallah ondan da iyi haber alırsak can kaybı olmamış olacak" dedi.

10082178.jpg

"ACİL VE YOĞUN BAKIMDA TAHLİYEYİ GEREKTİRENLERİN TAHLİYESİNİ SAĞLIYORUZ"

Araklı’daki devlet hastanesinde yaşanan su baskınları nedeniyle tahliye yapıldığını da vurgulayan Başkan Genç, "Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi’nde su birikiminden dolayı hastalarımız mağdur oldu. Acil ve yoğun bakımda tahliyeyi gerektirenlerin tahliyesini sağlıyoruz. Önceliğimiz can kaybı olmaması. Onun haricinde 28 mahallemizden 265 ihbar aldık. Birçok mahallemizde ulaşım kapalı" şeklinde konuştu.

10081535.jpg

"RİSK VAR AMA HASAR OLUŞTURACAK ŞEKİLDE OLUR MU OLMAZ MI O KONUDA TEDBİRLERİMİZİ ALIYORUZ"

"Mahsur kalan, ulaşamadığımız vatandaşımız yok" diyen Başkan Genç, "Yolu kapalı olması nedeniyle bizden haber bekleyen en sonra Arsin ilçemizde bir grup vatandaşımız vardı. Onlara da ulaşıldı. Meteoroloji ile irtibat halindeyiz. Risk var ama hasar oluşturacak şekilde olur mu olmaz mı o konuda tedbirlerimizi alıyoruz. Bu bölgemizin kaderi. Yağış alan bölge. Kısa zamanda çok fazla yağış düştü" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN