6 üniversiteye rektör atandı

6 üniversiteye rektör atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Aile ve Sosyal Hizmetler, Milli Eğitim ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları'nda yapılan görevden almalar ve atamaların yanı sıra, 6 üniversiteye yeni rektörler atandı. Kararlar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran görevden alınarak yerine Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Adil Çalışkan getirildi. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Kamil Yeşil ve diğer bazı bürokratlar da görevlerinden alındı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda da değişiklikler yapılırken, 6 üniversiteye yeni rektörler atandı.

Buna göre; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran görevden alındı yerine Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Adil Çalışkan atandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tarlacı, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Kamil Yeşil,Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı Başkan yardımcısı Ferhat Güngör görevden alındı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’ne Alparslan Çevik, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’ne Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Sıddık Savaşçı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rehberlik ve Tefttiş Başkanlığına Başmüfettiş Muzaffer Barış Morgül getirildi.

Doğuş Üniversitesi rektörlüğü’ne Prof.Dr. Ahmet Alkan Çelik, İnönü Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof.Dr.Nusret Akpolat, Karadeniz Teknik Üniversitesi rektörlüğü’ne Prof.Dr.Hamdullah Çuvalcı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof.Dr.Fatma Aydın, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof.Dr.Ahmet Şengönül, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof.Dr. Eyüp Debik atandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN