Hamas acil çağrı yaptı: İsrail'in vahşeti devam ediyor, Filistinli sivilleri koruyun

Hamas acil çağrı yaptı: İsrail'in vahşeti devam ediyor, Filistinli sivilleri koruyun

Hamas, uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletler'e Filistinli sivilleri koruma ve İsrail'in sivillere karşı işlediği acımasız suçları durdurma konusunda acil çağrıda bulundu. Hamas: "İsrail'in ihlalleri, Washington ve Batı Başkentlerinin desteğiyle devam ediyor" dedi.

Hamas, Filistin sivillerine yönelik uluslararası destek çağrısında bulunarak, İsrail’in sivil hedeflere yönelik vahşi saldırılarını ve soykırım uygulamalarını, Washington ve Batı başkentlerinin desteğiyle sürdürdüğünü belirtti. Açıklamada, İsrail’in bu eylemlerinin aşırılık yanlısı hükümet tarafından meşrulaştırıldığı ve uluslararası destekle devam ettiği vurgulandı.

İSRAİL, BATININ DESTEĞİYLE VAHŞETE DEVAM EDİYOR

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "İşgalci İsrail'in ihlalleri, aşırılık yanlısı hükümetin soykırımı sürdürmesine kılıf sağlayan Washington ve Batı başkentlerinin desteğiyle devam ediyor." ifadesi kullanıldı.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde, özellikle kuzey ve güney bölgelerinden gelen yüzbinlerce kişinin sığındığı, orta kesimlerinde silahsız sivilleri hedef almaya devam ettiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

sifa-hastanesi-gazze-yarali-cocuk-aa-2135754.jpg

"İşgal ordusu, ailelere yönelik menfur katliamların yanı sıra Gazze Şeridi'nin bombalar altındaki çeşitli bölgeleri için tehcir talimatları çıkararak silahsız sivilleri hedef alıyor. Son olarak çoğu çocuk 16 kişiden oluşan bir ailenin de olduğu onlarca kişiyi öldürdü."

İsrail'in toplu cezalandırma ve etnik temizliğin en çirkin biçimlerinden biri olarak, 10 aydır sivilleri doğrudan ve kasıtlı şekilde hedef almaya devam ettiğine işaret edilen açıklamada, uluslararası topluma ve BM'ye "sessizliği bırakmaları, Filistinli sivilleri koruma sorumluluğunu üstlenmeleri, İsrail'in sivillere karşı işlediği acımasız suçları durdurmak ve bu suçların işlenmesinden sorumlu tutmak için çalışmaları" çağrısında bulunuldu.

İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Ez-Zevayide kasabasının güney girişinde düzenlediği saldırıda 9'u çocuk 16 Filistinli hayatını kaybetmişti.

İSRAİL, GAZZE'DE ZORUNLU GÖÇÜ SİSTEMATİK BİR SİLAH OLARAK KULLANIYOR

İsrail, 7 Ekim'de başlattığı saldırılardan bu yana yayınladığı "tahliye" kararlarıyla Gazze'de yaşayan Filistinlileri sürekli olarak göçe zorluyor.

Birleşmiş Milletlerin (BM) verilerine göre, Gazze'de yaşayan her 10 kişiden 9'u İsrail saldırıları nedeniyle göç etmek zorunda kaldı.

gazze-de-cocuklar-oluyor-545696.webp

Gazze'de oradan oraya savurulan Filistinliler, saldırılar ve gıda sıkıntısının yanı sıra zorunlu göç nedeniyle zor günler geçiriyor.

BM'ye göre, Gazze'deki Filistinlilerin büyük çoğunluğu ayda bir göç etmek zorunda kalıyor.

İSRAİL GAZZELİLERİ ZORLA YERİNDEN ETTİRMEYİ SÜRDÜRÜYOR

İsrail ordusu dün Gazze Şeridi'nde yerinden edilmiş 1 milyondan fazla Filistinliyi sıkıştırdığı ve "insani bölge" olduğunu iddia ettiği Han Yunus kentinin batısında yer alan El-Mevasi'nin bazı kısımlarına saldırı başlatacağını duyurarak buradaki Filistinlerden bir kez daha göç etmelerini istemişti.

Ayrıca saldırı başlatacağı Deyr el-Belah kentinin doğusundaki bölgelerin yanı sıra Han Yunus'a bağlı El-Karara, Cela, Hamed ve Nasr bölgelerinin de boşaltılması çağrısı yapmıştı.

650x344-gazzede-agir-bilanco-katil-israilin-oldurdugu-cocuk-sayisini-acikladilar-1698609526548.webp

İsrail ordusu bugün de Gazze Şeridi'nin orta kesiminde daha önce defalarca saldırıların hedefi olan Megazi Mülteci Kampı ile geniş bir alanı kapsayan bazı bölgelere saldırı başlatacağını duyurarak buradaki Filistinlerden bir kez daha göç etmelerini istemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN