Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan ilk açıklama: İran savaş istemiyor

Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan ilk açıklama: İran savaş istemiyor

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ülkesinin İsrail'in saldırgan eylemlerine karşı meşru hakları çerçevesinde yanıt verdiğini ifade ederek, "Saldırgan değiliz, ancak tehditlere karşı son derece kararlıyız. İran ile çatışmaya girmemeye dikkat edin" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, ülkesinin İsrail'e yönelik füze saldırılarını "meşru haklar çerçevesinde, İran ve bölgenin barış ile güvenliği için" gerçekleştirildiğini savundu.

İsrail'in saldırganlığına "kesin bir yanıt" verdiklerini ifade eden Pezeşkiyan, bu saldırıların İran'ın çıkarlarının ve vatandaşlarının savunulması amacıyla gerçekleştirildiğini kaydetti.

"İRAN İLE ÇATIŞMAYA GİRMEYİN"

Pezeşkiyan mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Netanyahu İran'ın savaş peşinde olmadığını ancak her tehdide kararlı yanıt vereceğini bilsin. Bu yalnızca gücümüzün bir parçasıydı. İran ile çatışmaya girmeyin."

İran'dan İsrail'e çok sayıda balistik füze fırlatıldığı belirtilmiş ve ABD Başkanı Joe Biden "orduya teyakkuz emri verdiğini" duyurmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN