Avrupa'ya seyahat edeceklere müjde! Pasaportunuz artık akıllı telefonlara aktarılacak

Avrupa'ya seyahat edeceklere müjde! Pasaportunuz artık akıllı telefonlara aktarılacak

Avrupa’ya seyahat edeceklere müjde geldi. Avrupa Komisyonu tarafından açıklanan yeni plana göre, Avrupa seyahatlerinde pasaportunuz artık akıllı telefonlara aktarılacak. İşte yolculukta büyük kolaylık sağlayacak o yeniliğin detayları…

ESMAGÜL KOÇAK

Avrupa Komisyonu, Avrupa Birliği'ne (AB) seyahat edenler için devrim niteliğinde bir yenilik duyurdu. Yeni dijital seyahat kimlik sistemi sayesinde pasaportlar artık akıllı telefonlara aktarılacak, böylece seyahat süreci çok daha hızlı, kolay ve güvenli hale gelecek.

DİJİTAL PASAPORT DÖNEMİ BAŞLIYOR

Avrupa Komisyonu'nun açıkladığı plana göre, AB'nin Schengen bölgesine giriş ve çıkış yapan yolcular, pasaport veya kimlik kartı bilgilerini dijital olarak saklayabilecek. Bu dijital pasaportlar, akıllı telefonlara aktarılacak ve sınır geçişlerini hızlandırarak daha az zahmetli bir seyahat deneyimi sunacak.

Komisyon'un Başkan Yardımcısı Věra Jourová, bu adımın seyahat edenler için önemli bir kolaylık sağlayacağını belirterek, "Pasaport ve kimlik kartlarının dijitalleştirilmesi, daha sorunsuz ve güvenli bir seyahat deneyimi sunacak" dedi.

dijital-pasaport-1.jpg

SINIRDA HIZLI GEÇİŞ İMKANI

Avrupa Komisyonu'na göre, seyahat belgelerinin dijital ortamda yetkililere önceden sunulması, sınırdaki işlemleri hızlandıracak ve yetkililerin sahte kimlikler veya göçmen kaçakçılığı gibi vakalara daha fazla odaklanmasına olanak tanıyacak.

YENİ GİRİŞ-ÇIKIŞ SİSTEMİ YOLDA

AB’nin Schengen Bölgesi'ne giriş ve çıkışları kontrol etmek üzere Kasım ayında devreye girmesi beklenen yeni giriş-çıkış sistemi de bu dijital dönüşümün bir parçası olacak. AB vatandaşı olmayan yolcular, Norveç, İsviçre ve İzlanda gibi Schengen bölgesindeki ülkeler arasında seyahat ederken bu dijital sistem sayesinde daha hızlı ve sorunsuz geçiş yapabilecek.

dijital-pasaport-2.jpg

DİJİTAL PASAPORT KULLANIMI GÖNÜLLÜ VE ÜCRETSİZ

Avrupa Komisyonu, dijital pasaport hizmetinin gönüllü olacağını ve yolcular için tamamen ücretsiz sunulacağını belirtti. Dijital pasaportların 2030 yılına kadar tam olarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Bu yenilikle birlikte, AB'ye seyahat edenler daha hızlı ve güvenli bir sınır geçişi deneyimi yaşayacak. Dijitalleşen pasaportlar, Avrupa'da seyahat etmeyi çok daha kolay bir hale getirecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN