Duyanlar kulaklarına inanamıyor! Bu araba sadece 340 bin lira: Otomotiv dünyasında kartlar yeniden karılıyor

Duyanlar kulaklarına inanamıyor! Bu araba sadece 340 bin lira: Otomotiv dünyasında kartlar yeniden karılıyor

BYD’nin yeni rakibi olarak görülen Çinli otomobil devinin piyasaya sürmeye hazırlandığı yeni modelinin fiyatını duyanlar kulaklarına inanamıyor. Yalnızca 340 bin liraya satışa sunulacak araba, piyasada fırtınalar estirecek gibi duruyor…

ESMAGÜL KOÇAK

Çinli otomobil devi Geely, kompakt elektrikli araç pazarını sarsmaya hazırlanıyor! Geely'nin Galaxy alt markasıyla piyasaya süreceği Xingyuan adlı elektrikli otomobil, sadece 9.900 dolarlık başlangıç fiyatıyla (yaklaşık 340 bin TL) rakiplerine ciddi bir meydan okuma sunuyor. Bu uygun fiyat, özellikle elektrikli otomobil sektörünün devlerinden BYD'ye doğrudan bir rakip olarak görülüyor.

TEKNİK ÖZELLİKLER GÖZ DOLDURUYOR

Xingyuan, 30,1 kWh ve 40,1 kWh olmak üzere iki farklı LFP batarya seçeneği sunuyor ve bu sayede 310 km ile 410 km arasında değişen menziller vadediyor. 79 HP ve 116 HP güç üreten arkadan itişli motor seçenekleriyle dikkat çeken bu kompakt araç, %30'dan %80'e sadece 21 dakikada hızlı şarj edilebiliyor. Uzunluğu 4.135 mm olan bu araç, sınıfındaki en iyi bagaj kapasitelerinden birini sunuyor: Arkada 375 litre ve önde 70 litre.

gelly-1.jpg

TEKNOLOJİYLE DONATILDI

Araç, Flyme Auto işletim sistemine sahip 10,1 inç standart ve opsiyonel olarak 14,6 inç bilgi-eğlence ekranıyla donatılmış. Ayrıca, 3.3 kW Vehicle-to-Load (V2L) desteği ile kullanıcıların araçtaki enerjiyi dışarıya aktarabilmesi sağlanıyor. Geely, Xingyuan ile mini elektrikli araçlarla aynı fiyat bandında yer almasına rağmen sunduğu premium özelliklerle segmentinde fark yaratmayı hedefliyor.

BYD’YE DOĞRUDAN RAKİP

Geely'nin GEA platformunda geliştirilen bu model, hem BYD’nin Seagull hem de Dolphin modellerine doğrudan rakip olacak şekilde konumlandırıldı. Üstelik Geely, sadece Çin’de değil, küresel pazarda da bu rekabeti büyütmeyi planlıyor. Xingyuan’in agresif fiyatlandırma stratejisi ve üstün teknolojik donanımlarıyla, elektrikli araç piyasasında büyük ses getirmesi bekleniyor.

gelly-2.jpg

MARKA STRATEJİSİ: İKİ GÜÇLÜ MARKAYI TEK ÇATI ALTINDA BİRLEŞTİRİYOR

Geely, Xingyuan modelini tanıtırken Geometry ve Galaxy markalarını birleştirdiğini de duyurdu. Artık hem uygun fiyatlı elektrikli araçlar hem de amiral gemisi modeller aynı mağazalarda satılacak. Bu strateji, Geely'nin geniş bir müşteri kitlesine hitap etme hedefinin altını çiziyor.

Geely’nin yeni hamlesiyle elektrikli araç pazarındaki dengelerin nasıl değişeceği merak konusu. BYD'ye karşı başlattığı bu rekabetin, küresel otomotiv sektöründe ciddi yankılar uyandırması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN