Zam hesabını değiştirecek davada TÜİK'ten savunma istendi: Enflasyon hesapları mercek altında

Zam hesabını değiştirecek davada TÜİK'ten savunma istendi: Enflasyon hesapları mercek altında

TÜİK'in enflasyon hesaplamalarıyla ilgili açılan dava sonuçlandı. Ankara 6. İdare Mahkemesi, TÜİK'ten enflasyon hesabında kullandığı tüm belge ve bilgilerin mahkemeye sunulmasını istedi. Mahkeme, TÜİK'e 30 gün süre tanıdı.

Yargıtay Onursal Üyesi Seyfettin Çilesiz’in TÜİK aleyhine açtığı dava, önemli bir gelişmeyle sonuçlandı. Ankara 6. İdare Mahkemesi, TÜİK’ten enflasyon hesaplamalarıyla ilgili tüm bilgi ve belgeyi talep etti. Mahkeme, TÜİK’in düşük enflasyon verileriyle emekli ve çalışanların mağdur edildiğini düşünerek bu kararı verdi. Çilesiz’in talebi üzerine mahkeme, TÜİK’e 30 gün içinde savunma yapması ve istenen belgeleri sunması için süre tanıdı. Eğer TÜİK bu süreyi aşarsa, mahkeme mevcut verilere göre karar verecek.

TÜİK'E 30 GÜN SÜRE

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, kararını oy birliğiyle alan mahkeme, TÜİK’e savunma yapması ve belgeleri açıklaması için 30 gün süre tanıdı. Davayı açan Çilesiz mahkemenin kararını, ‘Emekli ve çalışanlar için güzel bir haber’ diye duyurdu. Çilesiz, maaş zamlarında kullanılan TÜİK enflasyonunun gerçek enflasyonun altında kaldığını belirterek bu yılın ilk 6 ayındaki enflasyonun yeniden hesaplamasını TÜİK’ten istemiş, yanıt gelmeyince TÜİK’e dava açmıştı.

Davayı görüşen mahkeme TÜİK’ten, tüm iddialara cevap teşkil edecek şekilde detaylı bir açıklama yapmasına ve dava konusu işlem ile işleme dayanak teşkil eden tüm bilgi ve belgeleri 30 gün içerisinde mahkemeye sunmasına oy birliğiyle karar verdi.

Çilesiz, açtığı davada yürütmenin durdurulması talebinde de bulunmuştu. Mahkeme, yürütmenin durdurulması istemini TÜİK’ten birinci savunması alındıktan ya da savunma ve cevap süresinin geçmesinden sonra incelenmesine karar verdi. Ankara 6. İdare Mahkemesi, TÜİK’in gerekli savunmayı yapmaması, enflasyon hesabında kullandığı belge ve bilgileri süresi içinde (30 gün) mahkemeye sunmaması durumunda dosyadaki mevcut bilgi ve belgelere göre karar verilebileceğini TÜİK’e iletti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN