Anamur’dan getirdiler olmazı başardılar! İlk hasat için geri sayım başladı: Boyu 3 metreyi aştı gören şaştı kaldı

Anamur’dan getirdiler olmazı başardılar! İlk hasat için geri sayım başladı: Boyu 3 metreyi aştı gören şaştı kaldı

Malatya’da tarımda farklılık yaratmak isteyen çiftçiler o ürünü Anamur’dan getirdiler olmazı başardılar. İlk verimi almayı başaran çiftçilerin serasında şimdi ilk hasat için geri sayım başladı. İşte detaylar…

Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki Kadıçayıp Mahallesi'nde, çiftçiler Mersin'in Anamur ilçesinden getirdikleri muz serasından verim almayı başardı. Geleneksel meyve çeşitliliğini artırmayı hedefleyen Malatyalı çiftçiler, bu yeni girişimle dikkat çekiyor.

malatyada-muz-yetistiren-ciftciler-2.jpg

50 METREKARELİK SERA KURULDU

Malatyalı çiftçiler, Anamur'dan temin ettikleri muz fideleri ile 50 metrekarelik bir sera kurdu. Çiftçiler Nurettin Çarpıcı ve Aziz Haliloğlu, bir yıl önce ektikleri 18 muz fidesinden ilk ürünlerini almak için gün sayıyor. Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri'ne bağlı teknik ekipler de, muz serasını incelemek üzere bölgeye gelerek destek sağladı.

malatyada-muz-yetistiren-ciftciler-1.jpg

YARIM METRE OLAN BOYLARI 3 METREYE ULAŞTI

Deneme amaçlı muz fidanı yetiştirmeye başladıklarını belirten Nurettin Çarpıcı, "Fidanlarımız Anamur'un fidanı. Oradan alıp buraya getirerek diktik. Fidanlarımız geldiğinde yarım metre civarında olan boyları şu an 3 metreyi aşmış durumda," dedi. Çarpıcı, "Mayıs 2023'te fidanlarımızı diktik. Bu yıl Mayıs ve Haziran ayında yavaş yavaş meyvesini vermeye başladı. Şu an meyvelerin bir kısmı sararmaya yüz tutmuş. Bir taraftan da yeni meyveler çıkmaya başladı. Eğer meyvelerimiz randıman verirse, seramızı daha büyük alana taşıyacağız inşallah," diye ekledi.

malatyada-muz-yetistiren-ciftciler-3.jpg

Üretimde Nurettin Çarpıcı ile beraber yol çıkan Aziz Haliloğlu ise, deneme amaçlı diktikleri muz fidelerinde sona geldiklerini belirterek, "Kaliteli bir verim olması durumunda il ve ilçe tarım müdürlüklerinin destek vermesiyle daha büyük alanda Malatya'da muz yetiştiriciliğini yapmak istiyoruz," ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN