Meteoroloji yeni verileri paylaştı! Sonbaharı yaşamadan kışa geçtik: İşte 10 Ekim Türkiye geneli hava durumu

Meteoroloji yeni verileri paylaştı! Sonbaharı yaşamadan kışa geçtik: İşte 10 Ekim Türkiye geneli hava durumu

Milyonlarca vatandaş günlük hava durumunu araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü 10 Ekim verilerini paylaştı. Peki bugün hava nasıl olacak? Sıcaklıklar artacak mı? Bugün yağmur var mı? İşte merak edilenler…

Ülkemiz genelinde hava durumu, özellikle kuzey ve batı kesimlerinde değişkenlik gösteriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, bazı bölgelerde sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Hava sıcaklıkları ise mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

4.jpg

KUZEY KESİMLERDE YAĞIŞ VAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 10 Ekim tarihli hava durumu raporuna göre, ülkemizin kuzey kesimlerinde, Trakya, Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz'in doğusunda parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri, Aydın'ın kıyı bölgeleri ile Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Diğer bölgelerde ise havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bu sabah ve gece saatlerinde, Marmara, İç Ege, Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzey ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yer yer pus ve sis olayları görülebilir.

h.jpg

HAVA SICAKLIĞI MEVSİM NORMALLERİ ÜZERİNDE

Ülke genelinde hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklıklar, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. Örneğin, Diyarbakır'da 33°C, Şanlıurfa'da 33°C, Adana'da ise 32°C olarak ölçülüyor.

RÜZGAR DURUMU

Rüzgar genel olarak güney yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Özellikle sahil bölgelerinde rüzgarın etkisi daha hissedilir olacak.

hh.jpg

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

MARMARA

Marmara Bölgesi'nde hava parçalı ve az bulutlu; ancak, Trakya kesiminde öğle saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Edirne’de sıcaklık 31°C, İstanbul’da ise 26°C ölçülüyor.

EGE

Ege Bölgesi az bulutlu ve açık geçecek, ancak Aydın kıyılarında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Sıcaklıklar İzmir’de 29°C, Muğla’da 27°C olarak kaydediliyor.

AKDENİZ

Akdeniz Bölgesi'nde genel olarak az bulutlu bir hava hakim olacak. Adana'nın kuzey çevrelerinde akşam saatlerinde yerel sağanak yağışlar görülebilir. Sıcaklık Adana’da 32°C, Antalya’da ise 28°C.

İÇ ANADOLU

İç Anadolu’da parçalı ve az bulutlu bir hava durumu bekleniyor. Sıcaklıklar Ankara’da 26°C, Konya’da 29°C olarak ölçülüyor.

KARADENİZ

Batı Karadeniz’de parçalı yer yer çok bulutlu hava durumu var. Kastamonu ve Sinop çevrelerinde yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Zonguldak’ta sıcaklık 24°C.

DOĞU ANADOLU

Doğu Anadolu'da parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Erzurum’da sıcaklık 22°C, Malatya’da ise 29°C ölçülüyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hava açık ve az bulutlu. Sıcaklık Diyarbakır'da 33°C, Gaziantep’te 31°C olarak kaydediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN