300 kiloluk metal kapsülde 72 yıl... 'Demir atlı prens' hayatını kaybetti

300 kiloluk metal kapsülde 72 yıl... 'Demir atlı prens' hayatını kaybetti

ABD'de altı yaşında geçirdiği çocuk felci nedeniyle ömrünün geri kalan 72 yılını "Demir At" adını verdiği 300 kiloluk metal bir kapsülün içinde geçiren Paul Alexander'dan acı haber geldi. Yaşantısıyla pek çok kişiye ilham olan avukat, geçtiğimiz gün 78 yaşında hayata veda etti.

ABD'nin Teksas eyaletinde oturan ve "Polio Paul" olarak bilinen Paul Alexander, altı yaşında çocuk felci geçirdi. Teşhisten kısa bir süre sonra kendi kendine nefes alamayan Alexander, "Demir Akciğer" olarak bilinen 300 kiloluk metal bir makinenin içerisine yerleştirildi.

paul-alexander-2.jpg

GoFundMe'nin aktardığı bilgilere göre, ömrünün 72 yılını metal kapsülün içinde geçirerek bir rekora imza atan Avukat Paul Alexander, 11 Mart günü hayatını kaybetti.

"Demir atlı prens" olarak tanınan Paul'un hastalığa yakalandıktan 3 yıl sonra 1995'te çocuk felci aşısı onaylanarak ülkedeki çocuklara uygulanmaya başladı.

paul-alexander.jpg

FELÇ, HAYALLERİNE ENGEL OLMADI

Hayatının neredeyse tamamını "Demir at" ismini verdiği metal kapsülde geçiren avukat, zaman içinde gelişen teknolojiler ışığında üretilen daha modern cihazlara geçmeyi reddetti.

Yaşamı kapsüle bağımlı olmasına rağmen Paul hayallerinden vazgeçmedi. Üniversiteye gitti, avukat oldu ve kitaplar yayımladı. Duruşmalarda müvekkillerini, üç parçadan oluşan bir takım elbise ile vücudunu dik tutan bir tekerlekli sandalyeyle savundu.

paul-alexander-3.jpg

Öte yandan, engelli hakları için oturma eylemi düzenledi ve kendine ait anı kitabını yayımladı.

Paul, anne ve babasından, erkek kardeşinden ve hatta 2015'te hava sızdırmaya başlayan orijinal "demir akciğerinden" daha uzun yaşadı.

Yaşlı adam hayatı boyunca engelinin, uçakta seyahat etmek, bağımsız yaşamak, aşık olmak, kilisede dua etmek ve okyanusu keşfetmek gibi ulaşmak istediği hedeflerin önüne geçmesine asla izin vermedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN