Dünyanın en iyi ülkeleri sıralamasında Türkiye şoku! Girişimcilik, iş dünyası açıklığı: Bakın kaçıncı sıraya yerleştirdi?

Dünyanın en iyi ülkeleri sıralamasında Türkiye şoku! Girişimcilik, iş dünyası açıklığı: Bakın kaçıncı sıraya yerleştirdi?

ABD’li bir medya kuruluşu tarafından hazırlanan dünyanın en iyi ülkeleri sıralamasında Türkiye şoku yaşandı. Belirli kriterler dikkate alınarak hazırlanan sıralamada bakın Türkiye kaçıncı oldu?

ABD'nin önemli medya kuruluşlarından U.S. News & World Report tarafından hazırlanan En İyi Ülkeler listesinin 2024 yılı sonuçları açıklandı. Pazarlama şirketi WPP ve Pennsylvania Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen araştırmada, dünya genelinden 17 bini aşkın kişi değerlendirme yaptı. Araştırmada siyasi güç, ekonomi, ve kültürel etki gibi faktörler göz önünde bulunduruldu.

EN İYİ ÜLKELER LİSTESİNİN İLKLERİ

Bu yılki listede, ilk sırayı son yıllarda olduğu gibi İsviçre aldı. Avrupa ülkeleri genel olarak yüksek sıralarda yer aldı. İkinci sırada Japonya bulunurken, listenin ilk 10’u şu şekilde sıralandı:

  1. İsviçre
  2. Japonya
  3. ABD
  4. Kanada
  5. Avustralya
  6. İsveç
  7. Almanya
  8. İngiltere
  9. Yeni Zelanda
  10. Danimarka

dunyanin-en-iyi-ulkeleri-1.jpg

TÜRKİYE’NİN SIRALAMADAKİ YERİ

Türkiye, 2024 sıralamasında 31. sırada yer aldı. Bu sonuç, ülkenin kültürel etki açısından güçlü olduğu bir noktada, özellikle girişimcilik ve iş dünyasına açıklık konularında düşük puanlar aldığına işaret ediyor. Türkiye’nin listede aldığı bu düşük puanlar, ülkenin çeşitli zorluklarla karşı karşıya olduğuna dair bir gösterge olarak değerlendiriliyor.

TÜRKİYE’NİN PERFORMANSI VE ZORLUKLARI

Türkiye'nin tanıtıldığı bölümde, ülkede yaşanan siyasi istikrar endişeleri, bölgesel savaşlar, terör olayları, Suriyeli sığınmacılar ve ekonomik kriz gibi olumsuz etkilerin belirtildiği ifade ediliyor. Ayrıca, insan hakları konusunda Avrupa Birliği standartlarının gerisinde kaldığı da vurgulandı. Bu faktörler, Türkiye'nin uluslararası alandaki genel performansını ve algısını doğrudan etkiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN