ABD'den Libya'da IŞİD'e hava saldırısı: 40 ölü

ABD'den Libya'da IŞİD'e hava saldırısı: 40 ölü

ABD'ye ait uçaklar, Libya'da IŞİD militanlarının bulunduğu iddiasıyla yabancı işçilerin kaldığı bir binaya hava saldırısı düzenledi. Saldırıda ölen 40 kişiden birinin, IŞİD'in üst düzey isimlerinden olduğu öne sürüldü.

Libya'nın Tunus sınırına yakın Sabratha şehrine düzenlenen hava saldırısında 40 kişinin öldüğü bildirildi. New York Times, ABD'li yetkililere dayandırdığı haberinde saldırının yalnızca Amerikan uçakları tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

Yabancı işçilerin yaşadığı binayı vurdular

Sabaha karşı 3:30 civarında gerçekleşen saldırıda, Kars Telil bölgesinde yabancı işçilerin yaşadığı bir bina hedef alındı. Ölenlerin arasında IŞİD'in üst düzey bir komutanının da bulunduğu kaydedildi.

Reuters'in Batılı yetkililere dayandırdığı haberde, Libya'nın batısındaki Sabratha bölgesinde IŞİD'in "bir ölçüde" varlığının bulunduğu ve örgütün Tunus'a doğru genişleme çabası çerçevesinde bu bölgeyi kullandığı ifade edildi.

Son dönemde IŞİD'in üst düzey liderlerinin, Irak ve Suriye'de artan hava saldırılarından dolayı Libya'ya sığımaya başladıkları iddia edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN