Vietnamlı bakanlık yetkilisi Kuzey Kore’de: Savunma iş birliğini güçlendirecekler

Vietnamlı bakanlık yetkilisi Kuzey Kore’de: Savunma iş birliğini güçlendirecekler

Vietnamlı bakan yardımcısı Chien, Kuzey Kore ile savunma iş birliğini genişletmek üzere görüşmek için başkent Pyongyang'da mevkidaşı Kim Min-seop ile bir araya geldi.

Vietnam Savunma Bakanlığı, Savunma Bakan Yardımcısı Hoang Xuan Chien’in ikili savunma iş birliğini güçlendirme yollarını mevkidaşı Kim Min-seop ile görüşmek üzere Kuzey Kore'yi ziyaret ettiğini duyurdu.

Görüşmede savunma alanındaki iş birliğinin ikili ilişkilerin önemli alanlarından biri olduğunu dile getiren taraflar eğitim, askeri teknoloji ve savunma sanayisi ile üst düzey personel değişimleri de dahil olmak üzere, çeşitli alanlarda bağları güçlendirme konusunda anlaştı.

Vietnamlı yetkili, dün Kuzey Kore Savunma Bakanı Kang Sun-nam'a nezaket ziyaretinde bulundu. Kuzey Kore'nin devlet medyası henüz Chien'in Pyongyang ziyaretine ilişkin açıklama yapmadı.

DİPLOMATİK FAALİYETLERİ GÜÇLENDİRİYORLAR

Kuzey Kore, koronavirüs kısıtlamalarının ardından sınırlarını yeniden açmasının ardından geleneksel müttefikleriyle diplomatik faaliyetlerini güçlendiriyor.

Kuzey Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı Pak Sang-gil, bu ayın başında Laos, Tayland ve Endonezya ve Vietnam'ı ziyaret etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN