1 yemek kaşığı kıymanız varsa bu çorbayı deneyin! Ne ezogelin ne domates... Farklı tarif arayanlar buna bayılacak

1 yemek kaşığı kıymanız varsa bu çorbayı deneyin! Ne ezogelin ne domates... Farklı tarif arayanlar buna bayılacak

Yoğun iş temposu, koşturmacalı günler ve mutfakta geçirecek sınırlı vakit... Ancak, hepimiz bazen hızlıca hazırlayabileceğimiz hem lezzetli hem de besleyici bir çorba arayışına giriyoruz. İşte tam da böyle anlar için, elinizde yalnızca bir yemek kaşığı kıyma varsa bile kolayca hazırlayabileceğiniz kıymalı yalancı tarhana çorbası tarifini sizinle paylaşıyoruz.

Tarhana çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alır. Ancak, bazen evde gerçek tarhananız olmayabilir ya da elinizde sadece az miktarda kıyma kalmış olabilir. İşte bu gibi durumlarda imdadınıza kıymalı yalancı tarhana çorbası yetişiyor! Elinizde yalnızca 1 yemek kaşığı kıyma ile bile, bu lezzetli ve doyurucu çorbayı hazırlamanız mümkün.

MALZEMELER

1 yemek kaşığı kıyma

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yarım yemek kaşığı domates salçası

Yarım yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı nane

1 silme çay kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı sıcak su

1 dolu su bardağı yoğurt

1 yumurta sarısı

1 dolu yemek kaşığı un

1 çay bardağı sıcak su

İlave olarak 2 su bardağı su (kıvamı kendinize göre ayarlayabilirsiniz)

yogurtcorbasi2.webp

YAPILIŞI

  • Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alalım üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya başlayalım. Ardından salçaları baharatları ekleyip, kavurduktan sonra su ilavesi yapalım.
  • Diğer tarafta meyanesi için yoğurdu, yumurta sarısını, unu ve sıcak suyu ekleyip karıştıralım. Hızlıca çorbaya döküp, bir yandan karıştırmaya devam edelim.
  • Ardından su ilavesi yapıp, kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim. Bu şekilde biraz daha pişirdikten sonra altını kapatalım.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN