Kızılderililerin elinden düşürmediği meyve! Bir ölümü çaresi yok, faydasını duyan Ruslar ve Amerikalılar kilo kilo alıyor

Kızılderililerin elinden düşürmediği meyve! Bir ölümü çaresi yok, faydasını duyan Ruslar ve Amerikalılar kilo kilo alıyor

İçerdiği besin değerleriyle yiyeni dipçik gibi yapıyor! Kızılderililer yüzyıllar boyunca elinden düşürmemiş! Bir ölümü çaresi yok, faydasını duyan Ruslar ve Amerikalılar kilo kilo alıyor...

Yüzyıllardır Kızılderililer tarafından kullanılan aronya meyvesi, günümüzde Ruslar ve Amerikalılar başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında popüler hale geldi. Antioksidan deposu olan bu meyve, bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi ile tanınıyor. Kızılderililer, zorlu kış şartlarında bağışıklıklarını korumak ve enerjilerini yüksek tutmak için geleneksel yemekleri Pemmican'a kuru aronya ekleyerek sağlıklarını desteklemişler. Bu eski yöntem, aronya meyvesinin insan sağlığı üzerindeki güçlü etkilerinin uzun zamandır bilindiğini gösteriyor.

ORDU'DA ARONYA ÜRETİMİ YAYGINLAŞIYOR - Ordu Büyükşehir Belediyesi

ARONYA’NIN DÜNYA GENELİNDEKİ YÜKSELİŞİ

1900’lü yılların başında Kuzey Amerika’dan Avrupa ve Rusya’ya yayılan aronya, bugün Türkiye’de de yetiştiriliyor ve oldukça talep görüyor. Son 15-20 yıl içinde yapılan bilimsel araştırmalar, bu meyvenin sağlığa olan faydalarını kanıtlayarak, aronya’yı “süper meyve” unvanına taşıdı. Özellikle antioksidanlar bakımından zengin olan aronya, kanserden kalp sağlığına kadar birçok alanda koruyucu etkiye sahip.

ARONYA’NIN FAYDALARI

  • Aronya, içerdiği yüksek miktardaki antioksidanlar sayesinde vücudu serbest radikallere karşı korur. Bu özellik, hücre hasarını azaltarak yaşlanmayı geciktirir ve kansere karşı koruma sağlar.

  • Kızılderililerin de yüzyıllardır keşfettiği gibi, aronya meyvesi bağışıklık sistemini güçlendiren vitaminler ve mineraller bakımından zengindir. Özellikle kış aylarında düzenli tüketildiğinde hastalıklara karşı koruyucu bir kalkan görevi görür.

  • Aronya meyvesinin içeriğindeki antioksidanlar, damarları koruyarak kalp hastalıkları riskini azaltır. Düzenli tüketimi, kan dolaşımını iyileştirir ve kolesterol seviyelerini dengeler.

  • Araştırmalar, aronyanın kan şekeri seviyelerini düzenlemeye yardımcı olduğunu göstermektedir. Diyabet hastaları için de önerilen bu meyve, insülin direncini dengeleyici özelliklere sahiptir.

  • Lif açısından zengin olan aronya, sindirim sistemi üzerinde olumlu etkiler yaratır. Bağırsak sağlığını korur, kabızlık ve hazımsızlık gibi sorunlara iyi gelir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN