Çocuklarımıza çikolata diye bakın ne yedirmişler! Böyle iğrençlik görülmedi: Bakanlık yeni ifşa listesini açıkladı

Çocuklarımıza çikolata diye bakın ne yedirmişler! Böyle iğrençlik görülmedi: Bakanlık yeni ifşa listesini açıkladı

Çocuklarımız her anlamda tehlikede! Çikolata diye bakın ne yedirmişler! Daha önce böyle iğrençlik görülmedi! Bakanlık yeni ifşa listesini açıkladı...

Tarım ve Orman Bakanlığı, Ekim ayı başında açıkladığı taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesiyle Türkiye genelinde geniş yankı uyandırdı. Bu listede yer alan ürünler arasında yasaklı ilaç maddeleri içeren gıdalar dikkat çekti ve halk sağlığı konusunda ciddi endişeler doğurdu.

CİNSEL GÜÇ İÇİN TÜKETİLEN İLAÇLAR KULLANMIŞLAR

Gıdada sahte ürünlere her gün yenileri ekleniyor

İktidara yakın kaynakların aktardığı bilgilere göre, 17 farklı üründe, özellikle cinsel fonksiyon bozukluklarının tedavisinde kullanılan sildenafil ve tadalafil maddeleri tespit edildi. Normal şartlarda yalnızca doktor reçetesi ile alınabilen bu maddeler, yüksek dozlarda alındığında ciddi sağlık sorunlarına ve hatta ölüme neden olabiliyor. Bu durum, özellikle çikolata, enerji içecekleri, bitkisel karışımlı içecekler ve ginsengli bonbon şekerlerde bu tehlikeli maddelerin bulunmasıyla dikkat çekiyor.

YASAKLI MADDELER ÇİKOLATA VE ENERJİ İÇECEKLERİNDE

Az malzemeli çikolata tarifi! Meğer evde çikolata yapmak bu kadar basitmiş - Yemek Tarifleri

Sildenafil’in bazı bitkisel karışımlı macunlar ve 15 gramlık şase bal gibi ürünlerde de bulunduğu ortaya çıktı. İstanbul, İzmir, Antalya ve Mersin gibi büyükşehirlerde üretilen bu gıdalar, Türkiye çapında birçok tüketiciyi risk altında bırakıyor. Özellikle bu tür gıdaları tüketen kişilerin, baş ağrısı, mide yanması, baş dönmesi gibi yan etkiler yaşaması durumunda hemen bir doktora başvurmaları öneriliyor.

SÜT ÜRÜNLERİNDE DE HİLE YAPILDI

Bakanlığın hazırladığı liste sadece ilaç maddeleri içeren ürünlerle sınırlı değil. Manda kaymağı ve yoğurdu olarak satılan bazı ürünlerde manda sütü bulunmadığı, keçi yoğurdu ve peyniri olarak satılan ürünlerin ise keçi sütü içermediği ortaya çıktı. Bu durum, özellikle doğal ürün tüketmek isteyen tüketicilerin gıda güvenliği konusundaki endişelerini artırdı.

Süt ürünlerinde etiket düzenlemesi; 'köy', 'ev' ifadeleri olmayacak - Güncel Gündem Haberleri

HALK SAĞLIĞI İÇİN ACİL ÖNLEMLER

Uzmanlar, bu tür ürünlerin tehlikelerine dikkat çekerek, tüketicileri bilinçli olmaya çağırdı. Bakanlığın açıkladığı listede yer alan gıdaların tüketilmemesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar, sağlığı tehdit eden bu maddelere maruz kalanların vakit kaybetmeden tıbbi yardım alması gerektiğini belirtiyor.

Gıda güvenliği konusunda halkın güvenini zedeleyen bu gelişmeler, yetkilileri daha sıkı denetimler yapmaya teşvik ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, bu tür ürünlerle mücadele için çalışmalarını sürdürürken, tüketicilerin de gıda alışverişlerinde daha dikkatli olmaları gerektiği ifade ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN