ATM'ye para çekmeye gidenlere büyük şok! Bugünden itibaren yeni uygulama başladı

ATM'ye para çekmeye gidenlere büyük şok! Bugünden itibaren yeni uygulama başladı

ATM’ye para çekmeye giden şaşkına dönecek. Artan enflasyon nedeniyle yeni düzenlemeler gelmeye devam ediyor. Bugünden itibaren ATM’lerde yeni uygulama başlıyor...

Son yıllarda artan enflasyon, Türkiye'deki bankacılık sektöründe önemli değişikliklere yol açtı. Bankalar, müşterilerinin artan nakit taleplerine cevap verebilmek adına ATM kullanımında çeşitli düzenlemelere gitmeye başladı. Ekim ayı itibarıyla sessiz sedasız yürürlüğe giren yeni uygulama, özellikle para çekme limitlerini etkiledi.

TBB'den engelli vatandaşlar için ATM duyurusu

BANKALAR PARA ÇEKME LİMİTLERİNİ GÜNCELLEDİ

Gerçek Gündem'in haberine göre; bankalar, yılın ilk aylarında enflasyonun etkisiyle ATM'den günlük para çekme limitlerini güncelleyerek çeşitli tedbirler almıştı. Ancak bu önlemlerin yeterli olmaması ve müşterilerin ihtiyaçlarının tam olarak karşılanamaması üzerine, bankalar ekim ayında yeni bir düzenleme yapma kararı aldı. Yeni uygulama ile birlikte birçok banka, ATM'lerden çekilebilecek nakit miktarlarına sınır koyarken, bazı işlemler için komisyon oranları da arttı.

GÜNLÜK LİMİTLERDE ARTIŞ

Bazı özel bankalar, günlük ücretsiz para çekme limitini sabit tutarken, diğer bankalar limit artışına gitti. Hâlihazırda 10 bin TL'lik günlük limit uygulayan bankaların, bu rakamı 15 bin TL’ye yükselttiği öğrenildi.

QR KOD İLE İŞLEMLERE YOĞUN TALEP

Bankalar, QR kod ile yapılan işlemlerdeki limitleri artırarak müşterilerin nakit ihtiyaçlarını dijital kanallardan karşılamaya çalışsa da bu uygulamanın beklenen etkiyi vermemesi üzerine yeni bir adım atıldı. Günlük limitin üzerinde nakit çeken müşterilere uygulanan yüksek komisyon oranları, eylül ayında yapılan değerlendirmeler sonucunda değişikliğe gidilmesini zorunlu hale getirdi.

ATM'LERDE TEK TİP BANKNOT KULLANIMI YAYGINLAŞIYOR

Enflasyonun etkisiyle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yeni banknot basımını bir süreliğine askıya alırken, bankalar da bu duruma uyum sağlamak adına ATM’lerde yeni banknot düzenlemeleri yaptı. Birçok banka, ATM’lerde 10 ve 20 TL’lik banknot kullanımını durdurarak, yalnızca 200 TL'lik banknotlarla hizmet vermeye başladı. Ayrıca, 50 ve 100 TL’lik banknotların da kullanıma kapatılması, nakit çekimlerde büyük paraların tercih edilmesine neden oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN