Evi olanlar TOKİ arsa başvurusu yapabilir mi? TOKİ ucuz arsa başvuru şartları 2022

Evi olanlar TOKİ arsa başvurusu yapabilir mi? TOKİ ucuz arsa başvuru şartları 2022

TOKİ arsası için ev sahipleri başvurabilir mi? Karı-koca (eşler) ayrı olarak TOKİ ucuz arsa başvurusunda bulunabilir mi? Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük sosyal konut projesi için konut başvuruları son zamanlarda alınmaya başlandı. TOKİ arsalarının satışı için başvurular 10 Ekim Pazartesi günü başlamıştı. TOKİ'de ucuz arsa almak isteyen kişiler başvuru kriterlerini merak ediyor. Aynı hanede karı ve koca TOKİ ucuz arsa başvurusunda bulunabilir mi? 18 yaşını doldurmuş kardeşler aynı hanede TOKİ arsa başvurusu yapabilir mi? Soruları pek çok kişi tarafından merak içerisinde araştırılmaya başlanmış durumda. Bu soruların cevaplarına ve konu hakkında daha fazla detaya haberimizden ulaşabilirsiniz…

Türkiye genelinde milyonlarca kişinin başvurduğu TOKİ sosyal konut projesine 4 milyon kişi başvurdu. 500 bin konut yapılması beklenirken TOKİ, konut yapmak isteyenlere ucuz arsa da satacağını açıkladı. TOKİ arsalarının satışı için başvurular 10 Ekim Pazartesi günü başlamıştı. TOKİ arsa başvuruları 7 Kasım 2022 tarihine kadar devam edecek. TOKİ ucuz arsa başvurusu yapmak isteyenler için başvuru koşulları da yayınlandı. İşte detaylar…

EV SAHİPLERİ TOKİ ARSASINA BAŞVURABİLİR Mİ?

TOKİ arsa başvuru koşulları belli oldu. Bu nedenle TOKİ arsası ağırlıklı olarak ekonomik durumu yetersiz olan ve ev sahibi olmak için kendi evini yapmak isteyenlere satılmaktadır. 10 Ekim Pazartesi günü, bir milyon arsa ve 10.000 işyeri için başvurular başladı. TOKİ'nin arsa uygulamalarına oldukça fazla ilgi olduğu biliniyor. Mülk sahiplerinin TOKİ arsası için başvuruda bulunup bulunamayacağı araştırılmaya başlandı. Başvuru kriterlerinde yer alan koşullardan biri de şudur: "Arsa tahsis edilecek kimselerin, kendisinin veya eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına (kat irtifakı tapusu) sahip olmaması şarttır."

AYNI EVDEN KARI VE KOCA (EŞLER) AYRI AYRI TOKİ UCUZ ARSA BAŞVURUSU YAPABİLİR Mİ?

TOKİ arsası için aynı evden (eşlerden) sadece bir kişinin başvurabileceği ortaya çıktı. Eşlerin aynı ev için birden fazla talepte bulunması halinde taleplerin geçersiz olduğu bilinmektedir.

18 YAŞINI DOLDURMUŞ KARDEŞLER TOKİ ARSALARINA AYRI AYRI BAŞVURABİLİR Mİ?

18 yaşını doldurmuş herkes aynı evde yaşasa dahi TOKİ arazisine başvurabilir.

TOKİ'nin koşulları nelerdir?

• T.C. Vatandaş olması

• 18 yaşında olması

• İlgili belediye sınırları içinde oturmak veya o ilçeni nüfusuna kayıtlı olması

• Aylık gelir düzeyi 16.000 TL'nin altında olması

• Arsa alıcılarının herhangi bir belediye sınırları içinde konut inşaatına uygun arsa veya arsanın binada ayrı bir daireye tekabül eden kısmının (ortak sözleşme) bulunmaması zorunludur.

• Geçmişte yapılan konutlardan yararlanmamış olmak.

• Kayıt ücreti 500 TL’dir.

TOKİ ARSA BAŞVURUSU İÇİN SON GÜN NE ZAMAN?

TOKİ arsa başvurusu 07.11.2022 tarihine kadar uzatılmıştır.

TOKİ ARSALARINA NASIL VE NEREDEN BAŞVURULUR?

Kendi işini kurmak isteyenler için işyeri başvuruları e-Devlet ve Halk Bankası'nın il merkezlerindeki şubeler ve Ziraat Bankası'nın bölgelerdeki şubeleri aracılığıyla yapılmaktadır. Vatandaşlar sadece Ziraat Bankası'ndan arsa başvurusunda bulunabilirler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN