Ünlü karikatürist Murat Kürüz corona virüsten mi öldü? Murat Kürüz kimdir?

Ünlü karikatürist Murat Kürüz corona virüsten mi öldü? Murat Kürüz kimdir?

Karikatür dergileri Gırgır ve Fırt dergilerinde çizen, Limon dergisinin kurucusu olan ünlü karikatürist Murat Kürüz hayatını kaybetti. 2 hafta önce koronavirüs (covid-19) belirtileri neticesinde hastaneye kaldırılan Kürüz, 60 yaşında hayata gözlerini yumdu. Peki, Murat Kürüz corona virüs nedeniyle mi öldü? Murat Kürüz kimdir? Murat Kürüz kaç yaşında?

'Murat Kürüz kimdir?', 'Murat Kürüz kaç yaşında?' Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşamını sürdüren ünlü karikatürist Murat Kürüz, corona virüs (kovid-19) şüphesiyle 2 hafta kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kürüz, karikatür dergisi Limon'un kuruculuğunu gerçekleştirmiş, daha önce de Gırgır ve Fırt dergilerinde karükatüristlik yapmıştı. Peki, 'Murat Kürüz koronavirüs nedeniyle mi öldü?' Detayları KARAR.com okurları için derledik...

KARİKATÜRİST MURAT KÜRÜZ CORONA VİRÜSÜNDEN Mİ ÖLDÜ?

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve 1977 yılında Gırgır ve Fırt karikatür dergilerinde çizen ardından 1985 yılında Limon dergisini üç arkadaşı ile birlikte kuran, iki çocuk babası ünlü karikatürist Murat Kürüz tedavi gördüğü Bodrum Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

TRT 1 ve TGRT'de program yapımcılığı yapan ve Bodrum'un Konacık mahallesine üç yıl önce yerleşen Kürüz iki hafta önce yüksek ateş ile özel bir hastaneye kaldırıldı. Kürüz'ün yapılan testlerinde zatürre olduğu, ancak koronavirüs testinin negatif çıktığı belirtildi. Yaklaşık bir yıldır mide kanseri tedavisi gören Kürüz bugün öğle saatlerinde yaşamını yitirdi.

Ünlü karikatüristin cenazesinin Bodrum'da yapılması kararlaştırıldı. Sanatçı yarın Bodrum'un Ortakentyahşi Mahallesi’ndeki Kerem Aydınlar Camii’nde ikindi namazından sonra Ortakent mezarlığında toprağa verilecek.

MURAT KÜRÜZ KİMDİR?

Murat Kürüz, 1960 yılında dünyaya geldi. 1977 yılında Gırgır ve Fırt karikatür dergilerinde çizerlik yaptı. 1985 yılında Limon dergisininin kuruculuğunu üstlendi.

TRT 1 ve TGRT'de program yapımcılığı yaptı. Sabah gazetesinde 8 sene sürekli karikatür çizdi. Birçok derginin yönetmenliğini ve yönetmen yardımcılığını yaptı.

Türker İnanoğlu'nun sahibi olduğu Ulusal Radyo Televizyon adlı yapım şirketinde 6 yıl çalıştı. Birçok dizi ve filme yazar olarak imza attı.

Portakal Filmcilik şirketini kurup 159 bölüm süren Gurbetçiler dizisini yazdı. 5 kitabı yayımlandı. Yurt içinde ve dışında resim sergisi açtı. TRT Çocuk kanalında Karikatür Okulu adlı programın yapımcılığını ve çizerliğini yaptı.

MURAT KÜRÜZ KAÇ YAŞINDA?

24 Nisan 2020 günü hayatını kaybeden 1960 doğumlu Murat Kürüz, 2020 yılı itibariyle 60 yaşındaydı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN