Yapılandırmaya 60 ay vade, asgari ödemeye yüzde 50 indirim: BDDK’nın, düğün tartışmasından kurtulma planı kart borçlusuna yaradı

Yapılandırmaya 60 ay vade, asgari ödemeye yüzde 50 indirim: BDDK’nın, düğün tartışmasından kurtulma planı kart borçlusuna yaradı

BDDK, Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın'ın düğününde yaşanan hediye tartışmalarının ardından, kredi kartı borçlarına 60 aya varan yapılandırma ve asgari ödeme oranında indirim düzenlemesi getirdi. Bu adım, kamuoyunda düğün krizini unutturma çabası olarak yorumlandı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bireysel kredi kartı borçlarını rahatlatacak yeni bir yapılandırma düzenlemesi duyurdu. Bu hamle, geçtiğimiz hafta BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın'ın düğününde ortaya çıkan tartışmaların hemen ardından geldi. Aydın’ın, BDDK’nın denetimi altındaki banka ve özel finans kuruluşlarının üst düzey yöneticilerini düğününe davet edip yüklü miktarda takı ve hediye kabul etmesi sosyal medyada geniş çaplı "etik" tartışmalarına neden olmuştu. Kamuoyunda, BDDK'nın bu düzenlemeyi tüketicilerin lehine yapmasının, düğün tartışmalarını unutturma planı olarak yorumlandığı belirtiliyor.

60 AYA KADAR VADE İMKANI

Yeni düzenlemeye göre, bireysel kredi kartlarında dönem borcunun asgari tutarını ödeyemeyenler, mevcut borçlarını 60 aya kadar taksitlendirebilecek. Bu kapsamda, her aya düşen taksit tutarları, ilgili ayın asgari ödeme tutarına eklenecek. Ancak, borç yapılandırmadan yararlanan kart sahiplerinin kredi kartı limitleri, borcun en az yarısı ödenene kadar artırılamayacak.

ASGARİ ÖDEME ORANINDA İNDİRİM

Kredi kartı asgari ödeme oranlarında da önemli değişiklikler yapıldı. Örneğin, 10 bin TL'lik borcun asgari ödemesi 4 bin TL'den 2 bin TL'ye indirildi. Kart limiti 50 bin TL ve altında olanlar için asgari ödeme oranı %20, 50 bin TL üzerinde olanlar için %40 olarak belirlendi.

hj.jpg

DÜĞÜN KRİZİNİN ARDINDAN GELEN HAMLE

BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın’ın düğününde, banka genel müdürleri ve finans kuruluşlarının sahiplerinden oluşan davetliler, 150 bin TL ile 350 bin TL arasında değişen takı ve hediye bütçeleri belirlemişti. Metrelerce uzunluktaki takı kuyruğu fotoğraflara yansımış, bu durum sosyal medyada etik ve yasal tartışmalara neden olmuştu. Özellikle devlet memurları için geçerli olan hediye alma yasağı çerçevesinde Aydın'ın bu hediyeleri kabul etmesi, kamuoyunun tepkisini çekmişti.

wwre.jpg

BDDK’nın bu kredi kartı borç yapılandırma düzenlemesi ise, kamuoyunda tartışmaları unutturma ve gündemi değiştirme çabası olarak değerlendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN