Kamala Harris kimdir, aslen nereli? Kamala Harris kaç yaşında?

Kamala Harris kimdir, aslen nereli? Kamala Harris kaç yaşında?

Kamala Devi Harris, Amerika Birleşik Devletleri'nin 49. ve mevcut başkan yardımcısıdır. Aynı zamanda ülke tarihinde bu göreve gelen ilk kadın, ilk Asyalı Amerikalı ve ilk Afro Amerikalıdır. Siyasi kariyeri boyunca savcılık, senatörlük ve başkan yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulunmuştur.

Kamala Harris, Amerika Birleşik Devletleri'nin 49. başkan yardımcısı olarak tarihe geçti. Harris aynı zamanda Demokrat Parti'nin ABD Başkanı Joe Biden'ın adaylıktan çekilmesinden sonra başkan adayı oldu. 20 Ekim 1964'te doğan Harris, hem ilk kadın hem de ilk siyahi ve Güney Asya kökenli başkan yardımcısı unvanını taşıyor. Harris'in siyasi kariyeri ve kişisel yaşamı, onu Amerikan siyasetine damgasını vuran önemli bir figür haline getirdi.

ERKEN YAŞAM VE EĞİTİM

Kamala Devi Harris, Oakland, Kaliforniya'da doğdu. Babası Donald Harris, Jamaikalı bir ekonomi profesörü, annesi Shyamala Gopalan ise Hindistan doğumlu bir göğüs kanseri araştırmacısıydı. Kamala Harris, eğitimine Kaliforniya Üniversitesi'nde başladı ve burada siyaset bilimi ve ekonomi okudu. Daha sonra, hukuk eğitimini Howard Üniversitesi'nde tamamladı.

1.jpg

HUKUK KARİYERİ

Harris, kariyerine Alameda County Bölge Savcılığı'nda başladı. 2003 yılında San Francisco Bölge Savcısı olarak seçildi ve 2010 yılında Kaliforniya Başsavcısı oldu. Harris, bu pozisyonda, göçmen hakları, ceza adaleti reformu ve çevre koruma gibi konularda önemli çalışmalara imza attı.

3.jpg

ABD SENATÖRÜ VE BAŞKAN YARDIMCILIĞI

2017 yılında Kaliforniya'yı temsilen ABD Senatosu'na seçilen Harris, burada sağlık reformu, göçmenlik ve kadın hakları gibi konulara odaklandı. 2020 ABD başkanlık seçimlerinde, Joe Biden'ın başkan yardımcısı adayı olarak yarıştı ve Biden'ın seçilmesiyle birlikte başkan yardımcısı oldu. Bu, Harris'i Amerika'nın en yüksek makamına seçilen ilk kadın ve ilk siyahi kişi yaptı.

KAMALA HARRİS'İN VİZYONU

Kamala Harris, özellikle sosyal adalet, eşitlik ve insan hakları konularında güçlü bir savunucu olarak biliniyor. Başkan Yardımcısı olarak, COVID-19 pandemisi, iklim değişikliği ve ekonomik toparlanma gibi önemli konularda çalışmaya devam ediyor.

ÖZEL HAYAT

Harris, avukat Doug Emhoff ile evli ve iki üvey çocuğu var. Ailesi ve geçmişi, onun siyasi ve sosyal konularda geniş bir perspektif kazanmasını sağladı.

Kamala Harris'in hikayesi, cesaret, azim ve kararlılıkla dolu. Amerika'nın siyasi sahnesinde önemli bir figür olarak, Harris'in gelecekteki rolü merakla bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN