Tahşiye davasında 51 şüpheliye beraat

Tahşiye davasında 51 şüpheliye beraat

Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Fethullah Gülen örgütünün kumpası olduğu ortaya çıkan "Tahşiye" grubuna yönelik davada 51 sanığın "silahlı terör örgütü kurma ve üye olma" suçlarından beraatine karar verdi.

Fethullah Gülen'in talimatıyla Paralel Devlet Yapılanması'na bağlı polis ve yargı unsurları tarafından terör örgütü ilan edilen, kamuoyunda "Tahşiyeciler" olarak bilinen grubun yargılandığı davada karar belli oldu.

Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi, dava kapsamında "silahlı terör örgütü kurma ve üye olma" suçlamasıyla yargılanan 51 kişinin beraatine karar verdi. 

Duruşmaya, tutuksuz sanıklar Mehmet Nuri Turan, Hacı Tunay Yaman ve Naci Mumcu ile avukatları katıldı.

İnandırıcı delil yok

Davayla ilgili esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Bilgin Akpınar, sanıkların "El Kaide terör örgütünün propagandasını yapmak, terör örgütü kurmak veya üye olmak" suçunu işlediklerine dair cezalandırılmalarını gerektiren her türlü şüpheden uzak, yeterli, kesin, inandırıcı delil bulunmadığı için müsnet suçun unsurlarının oluştuğunun belirlenemediğini belirtti.

Ayrı ayrı beraatleri talep edildi

Savcı Akpınar, bu suçlardan 51 sanığın ayrı ayrı beraatini talep etti.

Son sözleri sorulan sanıklar Mehmet Nuri Turan, Hacı Tunay Yaman ve Naci Mumcu, beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, tüm sanıkların "silahlı terör örgütü kurma ve üye olma" suçunun unsurları oluşmadığı ve bu konuda delil bulunmadığı gerekçesiyle ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

Kumpas yıllar sonra deşifre olmuştu

Fethullah Gülen'in sözlü talimatıyla başlatıldığı ortaya çıkan soruşturmada yıllar sonra  kumpas deşifre olmuştu. Daha önce "Tahşiyeciler"e ait olduğu iddia edilen bombaların, PKK'nın sahip olduğu bombalarla aynı seriden olduğu ortaya çıkmıştı.

İSTANBUL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN