Türk yüzücülerin altın çağı: Kuzey Tunçelli de Avrupa şampiyonu

Türk yüzücülerin altın çağı: Kuzey Tunçelli de Avrupa şampiyonu

Türkiye’nin gururu, olimpik milli yüzücü Kuzey Tunçelli, Belgrad’da düzenlenen Su Sporları Avrupa Şampiyonası’nda tarihi bir başarıya imza attı. Fenerbahçe'nin genç sporcusu, 1500 metre serbest stilde gösterdiği olağanüstü performansla altın madalya kazandı ve ülkemize büyük bir gurur yaşattı. Tunçelli, 14:55.64'lük derecesiyle Avrupa şampiyonu oldu.

Su Sporları Avrupa Şampiyonası'nda milli gururumuz Kuzey Tunçelli'nin 1500 metre serbest stilde elde ettiği altın madalya, Türk yüzme tarihinde yeni bir sayfa açtı. Belgrad'da düzenlenen şampiyonada 14:55.64'lük derecesiyle rakiplerini geride bırakan Fenerbahçeli sporcu, hem Türkiye'ye büyük bir sevinç yaşattı hem de gelecek için umutları artırdı.

EMRE SAKÇI'DAN SONRA BİR ALTIN DAHA

Kuzey Tunçelli'nin zaferi, şampiyonada 50 metre kurbağalamada Emre Sakçı'nın elde ettiği altın madalyanın ardından geldi. Türk yüzücülerin üst üste elde ettiği bu başarılar, uluslararası arenada Türkiye'nin gücünü göstermesi açısından büyük önem taşıyor.

TÜRKİYE 6 MADALYA KAZANDI

Su Sporları Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden Türk yüzücüler, toplamda 6 madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. 2 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya ile tamamlanan şampiyona, Türkiye'nin yüzmedeki yükselişini gözler önüne serdi.

MADALYA TABLOSU VE GENEL SIRALAMA

Türkiye, takım sıralamasında Avrupa Yüzme Şampiyonası'nı 6. sırada tamamlarken, Su Sporları Avrupa Şampiyonası'nda ise 14. sırada yer aldı. Şampiyonada Macaristan, hem yüzme hem de su sporları kategorilerinde ilk sırayı elde etti.

TÜRK YÜZÜCÜLERİN BİREYSEL BAŞARILARI

Kuzey Tunçelli ve Emre Sakçı'nın altın madalyalarının yanı sıra, Berkay Ömer Öğretir 100 metre kurbağalamada gümüş madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı. Berke Saka (200 metre karışık), Deniz Ertan (800 metre karışık) ve Kadın Milli Takımı (4x200 metre bayrak yarışı) ise bronz madalya elde ederek Türk yüzmesine katkı sağladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN