Almanya'da kitlesel sınır dışı kararları: Listede Türkler de var

Almanya'da kitlesel sınır dışı kararları: Listede Türkler de var

Almanya'ya göç edenlerin sayısı giderek artarken iltica başvurularının kabul oranı yüzde 1,1'e kadar geriledi. Alman hükümeti, 2024'ün ilk altı ayında 4 bin 321 kişiye ülkeyi terk etmeleri yolunda bildirimde bulundu. Almanya'nın ülkeyi terk etmesini istediği gruplar arasında Türkler de var.

Almanya'ya gelen göçmenler arasında Türklerin sayısı giderek artarken iltica başvurularının kabul oranı giderek düşüyor.

Almanya'da iltica başvurularının kabul oranı, 2023 sonu itibarıyla yüzde 1,1'e kadar geriledi. 2023 yılında karara bağlanan 24 bin 131 sığınma başvurusuna verilen ortalama kabul oranı da yüzde 13 olarak kayıtlara geçti.

Bu da çok sayıda sığınmacının geri gönderilmesi yönünde karar çıkması anlamına geliyor. DW Türkçe'nin haberine göre Almanya'da yılın ilk altı ayında 4 bin 321 kişiye ülkeyi terk etmesi bildirimi yapıldığı açıklandı.

ÜLKEYİ TERK ETMESİ İSTENENLER ARASINDA TÜRKLER DE VAR

Muhalefette bulunan Sol Parti'nin federal hükümete yönelttiği bir soru önergesine verilen yanıta göre Almanya'da 2024'ün ilk yarısında, 4 bin 321 kişi hakkında ülkeyi terk etmesi yönünde karar verildi. Bunlar arasında en büyük gruplar Arnavutlar, Gürcüler, Türkler, Moldovalılar ve Cezayirlilerden oluşturuyor.

2023'te Almanya'dan sınırdışı kararı edilen kişi sayısı 8 bin 19 olarak bildirildi. Bu sayı 2020 ile 2022 yılları arasında 7 bin 81 ile 8 bin 257 arasında değişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN