Özgür Erdursun, OVP'ye göre 2025 Ocak asgari ücreti açıkladı! Son verilere göre hesaplama böyle yapılacak

Özgür Erdursun, OVP'ye göre 2025 Ocak asgari ücreti açıkladı! Son verilere göre hesaplama böyle yapılacak

Merkez Bankası'nın Orta Vadeli Program'ı (OVP) açıklamasının ardından sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, 2025 Ocak ayında asgari ücrete ne kadar zam yapılacağını paylaştı. İşte detaylar...

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, yıl sonu enflasyon oranlarının ve 2025 yılı beklentilerine göre, asgari ücretin net 20 bin TL'ye kadar yükselebileceğini söyledi. Özgür Erdursun, öngörüsünü, Merkez Bankası'nın Orta Vadeli Program'da (OVP) yer alan yüzde 41,5'lik enflasyon beklentisine dayandırdı.

2025 OCAK ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Yenicag'da yer alan habere göre, ayrıca, SGK ve BAĞ-KUR emeklileri için de bir hesaplama yapan Özgür Erdursun, yüzde 13,5, memur ve memur emeklileri için yüzde 10 zam yapılabileceğini söyledi.

Özgür Erdursun, 2025 yılı için hedeflenen yüzde 17,5'lik enflasyon oranına göre şu an 17 bin 2 lira olarak ödenen asgari ücretin 20 bin TL seviyelerine çıkabileceğini söyledi.

ÖZGÜR ERDURSUN ASGARİ ÜCRET BEKLENTİSİ

Açıklamasını sosyal medya hesabından yapan Özgür Erdursun, "Orta Vadeli Program'a göre 2024 enflasyon beklentisi yüzde 41.5 çıkarsa SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yüzde 13.5, memur ve memur emeklilerine yüzde 10 enflasyon farkı çıkar! 2025 enflasyon beklentisine göre asgari ücrete artış yapılırsa (OVP 2025 enflasyon hedefi yüzde 17.5) asgari ücret 20 bin TL olur!" ifadelerini kullandı.

ozgur-erdursun-2025-ocak-asgari-ucret-tahmini.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN