Muson felaketi büyüyor: Güneydoğu Asya'da can kaybı 700'ü aştı

Muson felaketi büyüyor: Güneydoğu Asya'da can kaybı 700'ü aştı

Güneydoğu Asya'da muson sezonu, tayfunlar ve tropikal fırtınalarla birlikte büyük bir felakete neden oldu; can kaybı 700'ü geçti, milyonlarca kişi etkilendi.

Güneydoğu Asya'da bu yıl şiddetli geçen muson sezonu, ardı ardına gelen tayfunlar ve tropikal fırtınalarla birlikte büyük bir felakete yol açtı. Vietnam, Myanmar, Tayland ve Laos gibi ülkelerde meydana gelen olaylar sonucunda can kaybı 700'ü aştı.

Yağışların milyonlarca kişiyi etkilediği bölgelerde, sular altında kalan yerleşim alanlarında arama kurtarma ve yardım çalışmaları zor koşullar altında devam ediyor. Meteoroloji birimleri, şiddetli yağışların etkisinin bölgede bir süre daha süreceği konusunda uyarılarda bulundu.

VİETNAM

Özellikle geçtiğimiz hafta yaşanan Yagi Tayfunu'ndan en çok etkilenen ülke olan Vietnam'da yağışların azalmasıyla beraber felaketin boyutları daha da netleşiyor. Yetkililer tarafından yayınlanan son raporda, en az 292 kişinin öldüğü ve 38 kişinin kayıp olduğu bildirildi.

Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh yaşanan felaketlerle ilgili yaptığı açıklamada, “Mevcut koşullarda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık, en iyi çözümleri aradık. Ancak hiçbir kayıp kaybedilen hayatları ve insanların acısını telafi edemez” dedi.

Vietnam Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, ülkede yaşanan doğal felaketlerin ardından uluslararası insani yardım paketi gönderen 35 ülkeye teşekkür edilirken, toplam 16 milyon dolar yardım geliri elde edildiği ifade edildi.

MYANMAR

Myanmar’da 2021 yılında gerçekleşen darbe sonrası cunta hükümetinin yönetime geçtiği ve iç huzursuzluğun devam ettiği ülkede, uluslararası iletişim ve yardım çalışmalarında aksamalar yaşanıyor.

Cunta yönetimi tarafından geçtiğimiz cumartesi günü yayınlanan raporda, ülke genelinde yağışlara bağlı olarak yaşanan felaketlerde toplam 384 kişinin hayatını kaybettiği ve 89 kişinin halen kayıp olduğu bildirildi. Myanmar cunta yönetimi, geçtiğimiz hafta nadir görülen bir dış yardım anlaşmasında Hindistan'dan kuru erzak, giyim ve ilaç da dahil olmak üzere 10 tonluk malzeme yardımı kabul etti.

Öte yandan Birleşmiş Milletler tarafından Myanmar için yayınlanan raporda, ülkede yalnızca Yagi Tayfunu'ndan 887 bin kişinin etkilenmiş olabileceğinden şüphe edildiği ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN