Tiktok'ta öldüren yeni akım: Deodorantla bunu yapıyorlar! Çocuklar arasında hızla yayılıyor

Tiktok'ta öldüren yeni akım: Deodorantla bunu yapıyorlar! Çocuklar arasında hızla yayılıyor

12 yaşındaki çocuk, Tiktok akımı olan 'chroming challenge' nedeniyle kalp krizi geçirdi. 8 gün komada kaldıktan sonra yaşam mücadelesini kazansa da aynı akımdan dolayı hayatını kaybeden çocuklar oldu. İşte detaylar...

İngiltere'nin Doncaster kentinde yaşayan 12 yaşındaki Cesar Watson-King, sosyal paylaşım sitesi Tiktok'ta deodorant koklama akımı olan 'chroming' yüzünden kalp krizi geçirerek komaya girdi. Cesar Watson-King, spreyi soluduktan kısa süre sonra kriz geçirerek mutfak zemininde bulundu.

Cesar Watson-King'in annesi Nichola King, oğlunu nöbet geçirirken buldu ve hemen kalp masajı yaparak nefes almasını sağladı. Hastanede, nöbet geçirmeye devam eden Cesar Watson-King, kalp krizi geçirmesinin ardından 48 saat boyunca tıbbi olarak komaya sokuldu.

8 GÜN KOMADA KALDI

Odatv'de yer alan habere göre, Nichola King, sosyal medyadaki bu tehlikeli akımın risklerini göstermek amacıyla oğlunun görüntülerini paylaştı. 'Chroming' adı verilen akım, deodorant, saç spreyi ve oje çıkarıcı gibi toksik buharların solunmasıyla uyuşmuş bir etki elde etmeyi içeriyor.

Tiktok, 2024 Şubat ayından itibaren bu akımla ilgili videoların platformda yayılmasını önlemeye çalıştığını belirtirken, 'chroming challenge' aramalarını engelledi.

Cesar Watson-King, hastanede 8 gün kaldıktan sonra taburcu edildi. Nichola King, oğlunun neredeyse eski haline döndüğünü ancak kısa süreli hafızasında sorunlar yaşadığını söyledi. Nichola King, çocukları bu tür tehlikeli akımlara karşı uyararak, ebeveynlerin ilk yardım eğitimi almasının önemini vurguladı.

CHROMING AKIMINDAN BİR ÇOCUK ÖLDÜ

2024 Mart ayında yine aynı akım nedeniyle İngiltere'de bir çocuğun daha öldüğü biliniyor. 11 yaşındaki Tommie-Lee Gracie Billington, 2 Mart 2024 tarihinde bir arkadaşının evinde ölü bulundu.

Yine bu akım nedeniyle Avustralyalı Esra Haynes, 2023 Mart ayında 'chroming challenge' yaptıktan sonra arkadaşının pijama partisinde kalp krizi geçirdi. Esra Haynes, deodoranttaki kimyasalları solumasının ardından kalp krizi geçirdi.

Bu akım, kızın 8 gün boyunca yaşam destek ünitesinde kalmasına ve ciddi beyin hasarı almasına neden oldu. Esra Haynes'in ailesi kızlarını yaşam destek ünitesinden çıkarmaya karar verdi. Çocuk böylece resmi olarak yaşamını yitirmiş oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN