Lübnan Sağlık Bakanı: İsrail saldırıları tarihimizin en kanlı günlerinden birini yaşatıyor

Lübnan Sağlık Bakanı: İsrail saldırıları tarihimizin en kanlı günlerinden birini yaşatıyor

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılar sonucu ülkede yaşanan kayıpların, 1975-1990 yılları arasındaki iç savaş döneminden bu yana "kanlı günü" yaşadıklarını duyurdu. Bakan, halkın yaşadığı trajediyi vurgularken uluslararası toplumdan acil yardım çağrısında bulundu.

Lübnan Sağlık Bakanı, son günlerde İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle ülkenin tarihindeki en kanlı günlerinden birini yaşadıklarını duyurdu. Bakan, "Bu acı tablo, masum sivillerin hayatını tehdit ediyor" diyerek saldırıları kınadı.

Lübnan'da İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılar, ülkenin tarihindeki en zor dönemlerinden birini yeniden hatırlattı. Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, yaptığı açıklamada, 1975-1990 yılları arasındaki iç savaştan bu yana en fazla can kaybının yaşandığını belirtti. Saldırılar sonucu hastaneler dolup taşarken, acil yardım ekipleri ise olay yerlerinde büyük bir çaresizlikle mücadele ediyor.

İsrail saldırılarına ilişkin bir basın açıklaması yapan Ebyad, iç savaştan bu yana ülkede bir günde kaydedilen en fazla can kaybının görüldüğünü belirtti.

İsrail’in bugünkü saldırılarında 24'ü çocuk, 39'u kadın 274 kişinin hayatını kaybettiğini kaydeden Ebyad, 1024 kişinin de yaralandığını ifade etti.

LÜBNAN'DA EĞİTİM VE BARINMA KRİZİ DERİNLEŞİYOR

Lübnanlı Bakan ayrıca 2006 yılında İsrail ile Hizbullah arasında yaşanan ve 33 gün süren savaşta yaklaşık 10 bin kişinin yaralandığını, İsrail’in son bir haftalık saldırılarında yaralananların sayısının ise 5 bin 100'e dayandığını aktardı.

İsrail ordusu, sabah saatlerinden itibaren Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzey bölgelerine göç dalgası devam ediyor.

Lübnan Eğitim Bakanlığı ülke genelinde eğitime ara verildiğini açıklarken, İçişleri Bakanlığı da ülkenin güneyindeki okulların, İsrail saldırıları sonucu yerinden edilen vatandaşların barınması için açıldığını duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN