Fenerbahçe Ali Koç yönetiminde derbilerde hayal kırıklığı yarattı: 40 maçta 16 yenilgi

Fenerbahçe Ali Koç yönetiminde derbilerde hayal kırıklığı yarattı: 40 maçta 16 yenilgi

Süper Lig’in 6. hafta karşılaşmasında konuk ettiği Galatasaray’a 1-3 mağlup olan Fenerbahçe, Ali Koç’un başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana derbilerde etkisiz bir görüntü sergiledi. Kanarya, Koç’un başkanlık döneminde 40 derbi karşılaşmasında 16 yenilgi alırken Trabzonspor’a 7, Galatasaray’a 6 Beşiktaş’a karşı ise 3 kez sahadan puansız ayrıldı.

FURKAN UZUN

Trendyol Süper Lig’de 6. hafta karşılaşmasında evinde ağırladığı ezeli rakibi Galatasaray’a 1-3 mağlup olarak şampiyonluk yarışında ağır yara alan Fenerbahçe, Ali Koç yönetiminde derbilerde hayal kırıklığı yarattı.

2013-2014 sezonunda bu yana Süper Lig’de şampiyonluğa hasret kalan Fenerbahçe, Koç’un başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana Süper Lig, Türkiye Kupası ve Süper Kupa’daki 40 derbi maçında biri hükmen olmak üzere 16 yenilgi alırken 10 galibiyet 14 beraberlik elde etti.

Kanarya’nın başkanı Ali Koç, 2017-18 sezonu sonunda yapılan seçimle Aziz Yıldırım’ı mağlup ederek rekor oyla başkanlık koltuğuna otururken sarı-lacivertli ekip, Koç’un başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana derbi maçlarında ortaya koyduğu performansla beklentilerin altında kaldı. Başkan Koç yönetiminde derbi maçlarındaki etkisiz performans taraftarların tepkisini çekti.

FENERBAHÇE ALİ KOÇ YÖNETİMİNDE EN ÇOK TRABZONSPOR’A MAĞLUP OLDU

Kanarya, Koç yönetiminde Trabzonspor’a 7, Galatasaray’a 6, Beşiktaş’a ise 3 kez mağlup oldu. Koç başkanlık koltuğuna oturmadan önce Kadıköy’de uzun yıllar derbi kaybetmeyen sarı-lacivertli ekip, Koç’un başkanlığı döneminde Türkiye Kupası karşılaşmaları da dahil olmak üzere iç sahada Galatasaray’a karşı 4, Trabzonspor ve Beşiktaş’a karşı ise 2’şer yenilgi aldı.

Koç’un başkanlık görevindeki ilk sezon olan 2018-2019 sezonunda 6 derbi maçında 5 beraberlik ve 1 yenilgi alan Fenerbahçe, bir sonraki sezon ise Türkiye Kupası dahil olmak üzere 8 derbi karşılaşmasında 5 yenilgi, 1 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.

Kanarya, 2020-21 sezonunda 6 derbi müsabakasında 2 galibiyet 2 beraberlik ve 2 yenilgi elde ederken 2021-22 sezonunda ise 6 derbi karşılaşmasında 2 galibiyet 3 beraberlik ve 1 yenilgiye imza attı.

40 DERBİ MAÇINDA 44 PUAN TOPLADI

Sarı-lacivertli ekip, 2022-23 sezonunda Jorge Jesus yönetiminde 6 derbi karşılaşmasında 4 yenilgi, 1 beraberlik ve 1 yenilgi elde ederken geçen sezon İsmail Kartal yönetiminde Galatasaray’a karşı hükmen kaybedilen Süper Kupa karşılaşması dahil olmak üzere 7 derbi karşılaşmasında 4 galibiyet 2 yenilgi ve 1 beraberlik elde etti.

MAÇ BAŞINA 1,1 PUAN ORTALAMASI

Fenerbahçe, Portekizli teknik adam Jose Mourinho yönetimindeki ilk derbide ise Galatasaray’a 1-3 mağlup olarak ezeli rakibinin 5 puan gerisine düştü.

Koç’un başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana Fenerbahçe 40 derbi karşılaşmasında 44 puan elde etti ve derbilerde 1,1 puan ortalaması yakalayarak rakiplerine karşı etkisiz bir performansa imza attı. Kanarya, Koç'un başkanlığı döneminde derbi karşılaşmalarında yüzde 25 galibiyet oranı yakaladı.

FENERBAHÇE 40 DERBİ MAÇINDA 62 GOL YEDİ

Sarı-lacivertli ekip, 40 derbi karşılaşmasında rakiplerine 51 gol atarken kalesinde ise 62 gol gördü. Söz konusu karşılaşmalarda Trabzonspor’a 20 gol atan Fenerbahçe, Karadeniz ekibinden 24 gol gördü. Beşiktaş’a 21 gol atan sarı-lacivertli ekip, siyah-beyazlı ekipten 21 gol yedi. Kanarya, Galatasaray kalesine 10 gol atarken sarı-kırmızılı rakibinden 17 gol yedi.

9 FARKLI TEKNİK ADAM

Kanarya ayrıca söz konusu 40 derbi karşılaşmasına 9 farklı teknik adamla çıkarak istikrarsız bir görüntü sergiledi.

Sarı-lacivertli ekipte Phillip Cocu, Erwin Koeman, Aykut Kocaman, Tahir Karapınar, Erol Bulut, Vítor Pereira, İsmail Kartal, Jorge Jesus ve Jose Mourinho derbilerde görev aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN