Tarihi Seyhanspor’un antrenman sahası yok!

Tarihi Seyhanspor’un antrenman sahası yok!

Adana’nın köklü kulüplerinden, bugüne kadar binlerce sporcu yetiştiren Seyhanspor, antrenman yapacak saha bulamıyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş yıllarında Kuvayi Milliye görevi verdiği, 1918 yılında işgal kuvvetlerine kalemiyle de karşı koymak üzere Yeni Adana Gazetesi’ni kuran Ahmet Remzi Yüregir’in 1923 yılında Türk sporuna armağan ettiği tarihi Seyhanspor, çok zor günler geçiriyor.
Türkiye’de ilk kez belgesel filme konu olan bir amatör spor kulübü olarak Adana’nın bir değeri olduklarının altını çizen Seyhanspor Kulüp Başkanı Zekeriya Turanbayburt, Adana Valiliği’ne, belediyelere, sivil toplum örgütlerine, iş dünyasına çağrı yaptı.

Ayakta kalma mücadelesi verdiklerini dile getiren Turanbayburt, “Seyhanspor’da şu anda yüzlerce sporcunun antrenman yapacağı bir saha yok. Tüm belediyelerle görüştüm ancak isteğim yerine gelmedi. Çocuklarımızın uyuşturucuya ya da başka bir şeye bulaşmaması için, sağlıklı nesiller yetişmesi için bu çağrımıza karşılık verilmesini istiyorum” dedi.

1923 yılında Ahmet Remzi Yüregir’in kurduğu tarihi kulübü sonsuza dek yaşatmak istediklerini belirten Turanbayburt, “Belgeseli çekilen bir kulübe sahibiz. Adana’da başka bir amatör spor kulübünün belgeseli çekilmemiştir. Tarihi kulübümüze herkes tarafından sahip çıkılmalıdır” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN