Ankara'da Maymun çiçeği iddiası

Ankara'da Maymun çiçeği iddiası

Ankara'da 4 kişi DSÖ'nün "küresel sağlık acil durumu" ilan ettiği, 570 kişinin hayatını kaybettiği, Kongo ve çevresindeki ülkelerde görülen maymun çiçeği şüphesi nedeniyle karantinaya alındığı iddia edildi. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ise karantina iddialarını yalanladı.

Kovid-19 pandemisinin ardından dünya, yeni bir sağlık tehdidiyle karşı karşıya. Maymun Çiçeği (Mpox) virüsü Afrika kıtasında başlayan ve hızla yayılarak artık dünyanın birçok ülkesinde görülmeye başlandı. Ülkelerde art arda tedbir kararı alınırken Türkiye’de de ilk şüphelilerin Ankara’da karantinaya alındığı ileri sürüldü.

Sözcü Televizyonu'nun edindiği bilgiye göre Ankara Etlik Şehir Hastanesi’ne getirilen bir kişi, M Çiçeği hastalığı şüphesiyle karantinaya alındı. Hastalığın tespitine dair tetkikler devam ederken, üç M Çiçeği hastalığı şüphelisinin de 21 Ağustos'ta Bilkent Şehir Hastanesi'nde karantinaya alındığı öğrenildi.

ANKARA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İDDİALARI YALANLADI

Ankara’da maymun çiçeği hastalığından şüphelenilerek karantinaya alınan hastaların olduğu iddialarının ardından Ankara İl Sağlık Müdürlüğü iddiaları yalanlayan bir yazılı açıklamada bulundu.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nün yazılı açıklaması şu şekilde;

Son günlerde çeşitli medya organlarında Ankara'da maymun çiçeği hastalığından şüphelenilerek karantinaya alınan hastaların olduğu iddiaları üzerine kamuoyunu bilgilendirme gereği doğmuştur.

Ankara'daki hiçbir sağlık tesisimizde maymun çiçeği (mpox) hastalığı şüphesi ile karantinaya alınan hastamız bulunmamaktadır. Bu tür iddialar, gereksiz bir panik ortamı yaratmaya yönelik asılsız bilgilerdir.

Maymun çiçeği hastalığı ile ilgili bilgilendirmeler, Sayın Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve Bakanlığımızın ilgili birimleri tarafından şeffaf bir şekilde ve sıklıkla yapılmakta olup, halkımızın doğru bilgilere ulaşması amacıyla gereken tüm adımlar atılmaktadır.

Vatandaşlarımızın, resmi açıklamaları dikkate alarak bu tür söylentilere itibar etmemeleri önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SAĞLIK BAKANI "YOK" DEMİŞTİ

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, M Çiçeği hastalığına dair hastalığa dair son açıklamasında "M Çiçeği şu anda ülkemizde yok, görülmedi. Bu konuda hastanelere başvuran insanlarımız oluyor. Ama şu ana kadar tanı koyulmadı" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı’nın gerekli önlemleri alma noktasında alarm halinde olduğunu söyleyen Memişoğlu, "Korkuya ve paniğe gerek yok. M Çiçeği tek tük görülebilir; ama bu salgın olmaz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN