MOD10’dan Gönen’de müzik şöleni

MOD10’dan Gönen’de müzik şöleni

Balıkesir Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Orkestra Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren MOD10 Gençlik Orkestrası, Gönen’de unutulmaz bir konsere imza attı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Konservatuvarı sanatçısı Umut Ayral’ın şefliğinde 20 ilçede yaz turnesine çıkan MOD10 Gençlik Orkestrası’nın yeni durağı Gönen oldu. Yaşları 8-18 arasında değişen birbirinden yetenekli 45 gençten oluşan MOD10 Gençlik Orkestrası, Türk müziğinin geçmişten günümüze unutulmaz eserlerine hayat verdi. Gönenliler, konsere yoğun bir katılım sağlarken şarkılara da hep bir ağızdan eşlik ettiler.

‘MUHTEŞEM BİR KONSER YAŞADIK’

MOD10 Gençlik Orkestrası’nı Gönen’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Gönen Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Mehmet Yılman “Muhteşem bir konser yaşadık. Orkestra üyelerinin 8 ve 18 yaş aralığında olması, en güzel şarkılara hayat vermeleri bizi çok mutlu etti. Konser oldukça kalabalıktı ve müthiş bir ilgi vardı. Böyle bir gecenin devam etmesini çok isteriz. Bu gecenin tertiplenmesinde emeği geçen koro şefimize, orkestramıza ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız ve aynı zamanda hemşehrimiz Ahmet Akın’a çok teşekkür ederiz” dedi.

‘MÜZİK YAŞTA DEĞİL YÜREKTEDİR’

MOD10 Gençlik Orkestrası’nın performansını çok beğendiğini ifade eden Oğuzhan Okur “Yaklaşık 15 sene müzisyenlik yaptım. Jazz mezunu bir piyanistim. Konsere kısa süre uğrayıp giderim diye düşünüyordum ama konser bitimine kadar gözlerimi sahneden ayıramadım. Muazzam çocuklar harika şarkıları seslendirdiler. Öğrencilik yıllarımda ‘Müzik yaşta değil yürektedir’ diyen Azeri bir hocam vardı. Ben o sözlerin karşılığını ilk defa bu konserde gördüm. 8-18 yaş arasındaki gençlerden oluşan MOD10 Gençlik Orkestrası harikalar yarattı. Yaşlarının ötesinde ustaca bir konsere imza attılar. Önce onları yetiştiren hocalarına sonra da ebeveynlerine teşekkür etmek lazım. Böyle giderse ülkemiz müthiş müzisyenler kazanır. Muazzam bir konserdi. Bu konserin gerçekleşmesini sağlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Akın’a ve Gönen Belediye Başkanımız İbrahim Palaz’a teşekkür ediyorum. Gönül ister ki iki günde bir gelsinler. Eskiden plaklar olurdu. 45’likler bizim için ayrı değer taşırdı. Benim hayatımda gördüğüm en değerli 45’lik bu orkestra” şeklinde konuştu.

‘GENÇLERİN ŞARKI REPERTUARINI ÇOK BEĞENDİK’

MOD10 Gençlik Konserinde popüler müziğin yanı sıra 80’li ve 90’lı yıllardan şarkıların da repertuarda olmasına sevindiğini dile getiren Sevil Yiğit “Bu program çok hoşumuza gitti. Gençlerin bu şarkıları bilmeleri ve seslendirmeleri bizleri sevindirdi. Bütün arkadaşlarımızla birlikte konseri büyük bir mutlulukla takip ettik” dedi.
Konserde çok eğlendiğini belirten Mahide Geçikli, “Konseri çok beğendik. Gençlerimiz 90’lı yılların unutulmaz şarkılarına hayat verdiler. Çocukların hepsi çok güzel yetişmiş. Başkanımız Ahmet Akın’a bizleri bu konserle buluşturduğu için çok teşekkür ederiz. O bizim oğlumuz zaten. Bundan sonra etkinliklerin de daha fazla olacağına inanıyoruz. Çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
MOD10 Gençlik Orkestrası yaz turnesi kapsamında; 27 Ağustos Salı günü Marmara Avşa Adası ve 31 Ağustos Cumartesi günü Altıeylül Kuvayı Milliye Meydanı’nda sahne alacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN