Kırşehir Belediyesi binası tapuda 'kerpiç ev' çıktı

Kırşehir Belediyesi binası tapuda 'kerpiç ev' çıktı

Tapu sorgulama kayıtlarında Kırşehir Belediyesi'nin bulunduğu binanın kerpiç ev olarak göründüğü ortaya çıktı.

Kırşehir Belediyesi kaçak yapılaşmayla mücadele ederken, belediye binası alanının tapuda ‘kerpiç ev' olarak göründüğü ortaya çıktı.

kerpic-ev.jpg

Yapı kullanım izin belgesinin olmadığı ve tapu dairesine müracaat edilmediği ortaya çıkan alanda cins değişikliğinin yapılmadığı, Kırşehir Belediyesi binası alanının tapu sorgulama kayıtlarında 'kerpiç ev' olduğu tespit edildi.

Vatandaşların yaptıkları parsel sorgulaması kayıtlarında ‘ana taşınmaz' ve ‘kerpiç ev' olarak görülen binanın akıbetinin ne olacağıysa bilinmiyor. Öte yandan bölgede yer alan Kırşehir Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi Okulu ise kayıtlarda ‘kargir cephane deposu ve arsası' olarak görülüyor. Kırşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz dönem otopark alanına çevirdiği bölgeyse kayıtlarda 'kerpiç ev' ve 'arsa' olarak yer alıyor.

Belediye alanının kerpiç ev olduğunu öğrenen vatandaşlar şaşırdı. Metin Polat isimli vatandaş, "Böyle bir şeyin olma imkanı yok. Yılların binası, inanamadım böyle bir olaya, çok şaşırdım. Kırşehir için söylenecek bir şey yok" dedi. Nusrettin Kılıç ise eski yapıların kerpiç olduğunu ama böyle bir binanın nasıl o halde kaldığını anlamadığını ve şaşırdığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN