Öcalan’ın avukatı KARAR’a konuştu: Görüşme yok olsaydı bilgi verilirdi

Öcalan’ın avukatı KARAR’a konuştu: Görüşme yok olsaydı bilgi verilirdi

Ankara siyaseti ‘Yeni çözüm süreci başlıyor’ gündemiyle hareketlenmeye başladı. Al-Monitor’da yayınlanan bir haberde ise İmralı Cezaevi’nde tutulan Abdullah Öcalan’ın terör örgütü PKK yöneticileri ile görüşmesine izin verildiği iddia edildi. KARAR’a konuşan Öcalan’ın Avukatı İbrahim Bilmez iddiayı yalanladı.

SEMA KIZILARSLAN

Öcalan’ın Avukatı İbrahim Bilmez, “Biz her hafta görüşme başvurusu yapmamıza rağmen, tam 43 haftadır yani 25 Mart 2021’deki kardeşiyle yaptığı, yarım kalmış telefon görüşmesinden beri hiç bir şekilde İmralı’dan haber alamıyoruz” dedi. Bilmez ‘Görüşmeye dair bizim elimizde somut bir bilgi yok” ifadesini kullandı. İddia edilen görüşmelerin olması durumunda mutlaka avukatlarının da bilgilendirilmiş olacağına dikkat çeken Bilmez “Eğer böyle bir görüşme ya da haber olmuş olsaydı, biz mutlaka bilgilendirilirdik. Şu an elimizde hiçbir bilgi yok, aileyle görüşme yok, telefonla görüşme yok, avukatlarla görüşme yok. Kamuoyunun bu durumun ciddiyetini fark etmediğini düşünüyorum, çünkü dünyada bu kadar izole bir durumun örneği yok” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN