Antalya’nın en süper hasadı! Daha dalındayken satılıyor, kilosu 300 TL’ye kapılıyor! Her üretici bu meyveyi ekmek istiyor

Antalya’nın en süper hasadı! Daha dalındayken satılıyor, kilosu 300 TL’ye kapılıyor! Her üretici bu meyveyi ekmek istiyor

Antalya'da en süper hasat dönemi başladı. Bu ürünler daha dalındayken satılıyor kilosu 300 TL'ye kimse kaçırmak istemiyor. Ekonomik değeri yüksek tıbbi ve aromatik bitki üretimine teşvik etmek amacıyla Antalyalı üreticiler Konyaaltı Doyran Mahallesi'nde ürünlerin ilk hasadını tamamladı. Hem tüketici hem de üretici seviniyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yerelden kalkınma hamlesi ile birlikte tarımsal destek projeleri sağlamaya devam ediyor. Türkiye'nin tarım şehri Antalya ekonomik değeri yüksek tıbbi ve aromatik bitki üretimi için kolları sıvadım. Bu yıl ilk hasat Konyaaltı Doyuran Mahallesi'nde düzenlenen şenlik ile birlikte yapıldı. 2 yıl önce fide desteği sağlanarak çiftçilerin aronya yetiştirmesi amaçlanırken üreticiler bu yıl verimini aldı.

DÜNYANIN SÜPER ŞİFASI

Antalya Büyükşehir Belediyesi iklim şartlarına uygun bölgelerde Çiftçilere sağladığı hibe ile birlikte aronya fidesi desteği sağlıyor. Ekonomik değeri nedeniyle üreticinin en çok talepte bulunduğu ürünler arasında yer alan aronya antioksidan içeriği ile birlikte mineral ve lif bakımından da zengin bir içerik sağlamaktadır. Süper meyve olarak adlandırılan aronya meyve suyu sanayinde kullanılırken ilaç sanayi ve baharat sanayinde kullanılmasının yanı sıra kuru yaprakları ve kuru meyvesi olarak diyet menülerinde sıklıkla yer alıyor.

ARONYA HASADI BAŞLADI | Haberler > BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

DALINDAYKEN SATILIYOR

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Seda Özel, bu yıl yetiştirilen aronya meyvelerinden oldukça memnun olduklarını dile getirdi. Bölgede 3 yıldır aronya yetiştiriciliği üzerine çalışmalar yapıldığını belirten Özel, bölgede olumlu sonuçlar elde ettiklerinin altını çizdi. Bahçelerin 3 yaşındaki fidanlardan oluştuğunu dile getiren Özel, daha dalındayken satıldığını ifade etti. Üreticinin burada pazar kaygısı olmadan ürün yetiştirdiğini belirten Özel, hasat sonrasında satışın hemen yapılacağını da vurguladı.

Antalya'da Aronya meyvesinin hasadı başladı

Üreticilere aronya meyvesinin yanı sıra ahududu ve böğürtlen fidanları içinde hibe sağlandığını dile getiren Özel, “Onların da uyumu çok başarılı oldu. Bu ürünlere bölgeden çok ciddi talep var. Önümüzdeki yıllarda özellikle Konyaaltı'mızın 1000-1200 rakımlı mahallelerinde bu ürünlerin yetiştiriciliğinin arttırılması için ciddi çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Üreticilerimiz de bu konuda çok heyecanlı ve hevesli. Muhittin Böcek Başkanımızın önderliğinde çiftçilerimize hibe ve desteklerimiz artarak devam edecek” dedi.

ALTERNATİF ÜRÜN OLARAK YETİŞTİRİLİYOR

Antalya'da tarıma alternatif ürünlerin gelişmeye devam ettiğini vurgulayan Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan destekleri işaret etti. Arazi sahipleri ile görüşüldüğünü belirten Alp, bir kökten 8 kilo kadar ürün sağlandığını vurguladı. Bu ürünün önemi bir ekonomik değeri sahip olduğunu vurgulayan Alp, kooperatifin kurulması ile birlikte gelir elde edilerek ürünlerin yaygınlaşacağını da söyledi.

Aronya" üreticiye alternatif olacak - EKONOMİ - ANTALYA'NIN İLK VE TEK HABER PORTALI

Nazif Alp, “Büyükşehir Belediyemiz Antalya'nın 19 ilçesinde coğrafi ve iklim şartlarına uygun ürünlerin fidan desteğini sürdürüyor, tarıma saymakla bitmeyecek büyük katkılar sunmaya devam ediyor. Bir Yörük çocuğu olarak Yörük başkanımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek Başkanımıza ve ekibine böylesine önemli bir desteğe yönlendirmeye vesile olduğu için tüm çiftçilerimiz adına Antalya'mız adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN